Tüm zamanların en iyi İngiliz polisiye dram dizileri

Sinema sektörünün prestijli yayını Variety, yılın en başarılı İngiliz polisiye drama dizilerini derledi

09 Aralık 2022 11:35

Sherlock: Sherlock Homes hikayelerine dayanan Bafta ve Emmy ödüllü dizi, ünlü dedektifin günümüz davalarını çözmesini ele alıyor.

Unforgotten: Nicola Walker ve Sanjeev Bhaskar‘ın rol aldığı Unforgotten dizisi, 39 yıl önce işlenen bir cinayet dosyasını ele alıyor.

Annika: Dizide, İskoçya'daki Deniz Cinayet Birimi'nin yeni atanan başkanı olan Annika Strandhed, açıklanamayan, vahşi ve görünüşte akıl almaz cinayetleri araştırması ve yaşadıkları anlatılıyor.

Line of Duty: Dizi, bir polis baskını sırasında işlerin beklenildiği gibi gelişmemesinin ardından, Dedektif Steve Arnott'ın olayların üstünün kapatılmasını reddetmesini konu ediyor.

The Fall: Dizi, Belfast polisinin bir seri cinayet soruşturması durdurulunca, bu durumu araştırmak için Dedektif Şefi Stella Gibson'ın göreve getirilmesini konu ediyor.

Happy Valley: Dizide, özel hayatındaki sorunların dışında kasabada yıllardır hüküm süren uyuşturucu sorununu çözmeye çalışan Catherine'in zorlu mücadelesi anlatılıyor.

Broadchurch: Dizide genç bir çocuğun öldürülmesinin ardından, adeta bir medya ordusunun akın ettiği küçük bir sahil kasabasının perdelerinin aralanması konu ediliyor.

C.B. Strike: Dizi, eski bir asker olan Cormoran Strike'ın güvenilir asistan Robin Ellacott ile birlikte birbirinden vahşi ve gizemli cinayetleri çözmesini anlatıyor

Bodyguard: Bodyguard dizisi, bir politikacıyı korumakla görevli olan savaş gazisinin hikayesini konu ediyor.

Shetland: Dizi, Shetland polisinin yetki alanında meydana gelen çeşitli suçları konu alıyor.

Vera: Ann Cleeves'in roman serisinden uyarlanan 'Vera' dizisi, kıvrak zekası ve kendine has kişiliğiyle dikkat çeken dedektif Vera'yı ve çözmeye çalıştığı karmaşık cinayet vakalarını konu ediniyor. (Kaynak: NTV)