Spor yazarları Alanyaspor - Beşiktaş maçını değerlendirdi: Hakem kötü değildi, çok kötüydü!

15 Ağustos 2022 08:59

Süper Lig'de ikinci hafta maçında Beşiktaş, 3-0 öne geçtiği maçta Alanyaspor ile 3-3 berabere kaldı. Beşiktaş'ta Emrecan Uzunhan, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Spor yazarları da Alanyaspor - Beşiktaş maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yazar görüşlerinin tamamını paragraf sonunda ismi verilen gazeteyi satın alarak okuyabilirsiniz.

Devre sonunda Efkan’ın frikik golü olmasaydı ve soyunma odasına 3-0’la gidilseydi Valerien Ismael 2. yarıya bu kadar radikal değişiklikler ve ultra defansif önlemlerle başlar mıydı? Ghezzal’ın sakatlık durumu zaten soru işaretiydi tamam, 10kişi kalınca riske atmayabilirsin. Ama tek sprinter oyuncun NKoudou ve onu etkili kontratağa çıkarabilecek pasları atma ihtimali en yüksek oyuncu formda Salih’in ikisini birden çıkartırsan sadece arkaya yaslanırsın. Bu kadar arkaya yaslanırsan da kendi kalene gol ve penaltı gibi kazalar başına gelebilir. (Ali Ece - Fanatik)

Hakem Yasin Kol çok kötü maç yönetti. Verdiği ve vermediği kartlarla acemi bir görüntü sergiledi. Kırmızı kartla oyundan attığı Emrecan'a verdiği ilk sarı kart kesinlikle yanlış. Tayfur'un ikinci sarıdan oyundan atılması gerekiyordu. Yine ilk yarıda Weghorst gole giderken Alanya defansı tarafından durduruldu, Alanyalı oyuncuyu atması gerekirken faulü ters veren Kol, üstüne Weghorst'a sarı kart gösterdi. Torpilli bir hakem olduğu belli. Yazık. (Ahmet Çakar - Sabah)

Dünyada sadece 10 kişi kalan kendi takımıymış gibi erkenden 3 değişiklik yapıp tüm kurguyu değiştiren Valerien İsmael, aldığı maçı elleriyle hediye etti. İkinci yarıda topa sahip olma oranları %84’e %16 ve bu tablonun tek sorumlusu Valerien İsmael. Fransız teknik adamın iyi bir çalıştırıcı olduğu ortada ancak büyük takım hocası mı? Kesinlikle tartışılır. Hakem Yasin Kol ise kesinlikle bu seviyede maç yönetecek bir hakem değil. (Güntekin Onay- Hürriyet)

Valerien İsmael'in N'Koudou ve Ghezzal ile Salih'i oyundan alıp topa sahip olarak takım savunması yapmak yerine daha çok Necip-Montero-Boyd ile birlikte dar alanda blok savunma tercihini gördük. Bu tercihler de bu mücadelede eksik kalınan bir maçta skoru ancak belli bir noktada tutabilmeye yetti. Deplasmanda atılan 3 golden sonra kazanamamak elbette üzücü ama maçın tamamına yakın bölümünü eksik oynayıp 1 puanı cebine koyup gelmek de işin teselli tarafında fena sayılmaz. (Ali Gültiken - Sabah)

Hakemin tek doğru hareketi maçın başında N'Kouduo'ya gösterdiği sarı kart. Onun dışında tüm kararları komediydi. Allah yardımcımız olsun, böyle hakemlerle, futbol yazacak fırsat bulabilirsek ne ala! Gelelim Valerien İsmail'e… Takım maça golle başlamış, farkı yakalamış, sahanın en iyilerinden, çok da güzel bir gol atan Salih neden çıkar anlayan varsa beri gelsin! (Turgay Demir - Fotomaç)

Hakem nasıldı derseniz; kötü değildi, çok kötüydü... Bazı yerde kart kullandı, bazı yerde aynı pozisyonda kart kullanmadı. Rahat havalarda maç idare edeyim diyor, pozisyonlara uzak kalıyor. Aslında rahat değil ama o havalarda geziyor. (Erman Toroğlu - Sabah)

Valerien Ismael’in adeta paniğe kapılarak ikinci yarıya üç değişiklikle başlaması, üç gol atan Nkoudou, Salih ve Ghezzal’ı çıkarıp Necip, Montero ve Boyd’la beşli savunmaya dönmesi, belki çaresizlikten doğan bir arayıştı ama yanlıştı, olmadı. Takım adeta paniğe kapıldı. Kozlarını kaybetti. Hocası tarafından törpülendi. Valerien Ismael’in dağıldığını gördük. (Atilla Gökçe- Milliyet)