Rotten Tomatoes'a göre 2022 yılının en iyi Disney+ dizileri

WebTekno, Rotten Tomatoes puanlarına göre Disney Plus'ta yayınlanan en iyi dizileri derledi. 2022’de çıkan en iyi Disney+ dizileri şöyle:

29 Aralık 2022 11:05

Rotten Tomatoes'a göre 2022 yılının en iyi Disney+ dizileri

WebTekno, Rotten Tomatoes’da eleştirmenlerin verdiği puanlara göre Disney Plus'a 2022’de eklenen en iyi dizileri derledi. Rotten Tomatoes puanlarına göre 2022 yılının en iyi Disney Plus dizileri şöyle:

Moon Knight Tür: Aksiyon / Macera / Fantastik Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 86 "Moon Knight", Marvel çizgi romanlarından esinleniyor. Oscar Isaac'in başrolde yer aldığ9ı yapım, çoklu kişilik bozukluğuna ve süper güçlere sahip olan Marc Spector/Steven Grant'in hikâyesini anlatıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Isaac dışında Ethan Hawke, May Calamawy, Michael Benjamin Hernandez gibi isimler bulunuyor.

The Dropout Tür: Biyografi / Dram Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 89 Bir Hulu mini dizisi olan "The Dropout", 19 yaşında Theranos isimli bir şirket kuran ve milyarder olan Elizabeth Holmes'un yükselişini ve çöküşünü anlatırken yaşanan dolandırıcılık skandala odaklanıyor. Dizinin kadrosunda Amanda Seyfried'a ek olarak Naveen Andrews, Michel Gill, William H. Macy gibi isimler yer alıyor.

Welcome to Wrexham Tür: Belgesel / Spor Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 90 FX dizisi olan "Welcome to Wrexham", Ryan Reynolds'ın ve It's Always Sunny in Philadelphia'dan tanınan Robb McElhenney'in Gallerli futbol takımı Wrexham FC'yi satın alışını ve sonrasında yaşananları konu ediniyor.

Life & Beth Tür: Komedi / Dram Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 92 Hulu'da yayınlanmaya başlayan "Life & Beth", Amy Schumer tarafından yaratılan komedi/dram türündeki bir dizi. 10 bölümden oluşan yapım, oldukça güzel bir hayata sahip gibi görünen Beth isimli bir kadının, yaşanan bir olaydan sonra geçmişiyle yüzleşmesini konu ediniyor. "Life & Beth"in oyuncu kadrosunda Amy Schumer, Violet Young, Michael Rapaport gibi isimler yer alıyor.

Andor Tür: Aksiyon / Macera Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 96 Star Wars evreninde geçen "Andor", Tony Gilroy tarafından yaratıldı ve eylül ayında yayınlanmaya başladı. Dizi, Rogue One filminin öncesinde geçiyor ve bir direniş kahramanı olan Cassian Andor'un maceralarını anlatıyor.

Ms. Marvel Tür: Aksiyon / Macera / Fantastik Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 98 Yine bir Marvel yapımı olan Ms. Marvel, süper kahraman hayranı Kamala Khan'ın süper güçler elde etmesini konu ediniyor. Bisha K. Ali tarafından yaratılan mini dizinin başrollerinde ise Iman Vellani, Matt Lintz, Zenobia Shroff gibi isimler var.

Light & Magic Tür: Belgesel Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 100 6 bölümden oluşan mini dizi, Star Wars'un yaratıcısı olan George Lucas'ın şirketi Lucasfilm'in görsel efekt birimi olna Industrial Light and Magic'i anlatıyor. Yapım, Star Wars, E.T., Terminator 2, Jurassic Park gibi filmlerin efektlerinden sorumlu olan bu şirketin evrimini ortaya koyuyor.

Star Wars: Tales of the Jedi Tür: Animasyon Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 100 Star Wars yapımı olan Tales of the Jedi, The Mandalorian'ın da yapımcıları arasında bulunan Dave Filoni tarafından yaratıldı. 6 bölümlük dizi, Ahsoka Tano ve eskiden bir Jedi olan ancak daha sonra karanlık tarafa geçen Count Dooku'ya odaklanarak erken dönem Jedil'ları anlatıyor. Başrollerde ise Corey Burton ve Ashley Eckstein yer alıyor.

Save Our Squad with David Beckham Tür: Spor / Belgesel Rotten Tomatoes puanı: Yüzde 100 4 bölümden oluşan bir mini dizi olan "Save Our Squad wirh David Beckham", David Beckham'ın çocukken futbol oynadığı Doğu Londra'ya dönüşünü ve buradaki Westward Boys takımına katılarak oradaki çocuklara mentorluk yapmasını konu ediniyor. | Kaynak: Duvar