Quentin Tarantino'nun beğenmediği 7 film

Oscar ödüllü yönetmen Quentin Tarantino, Açlık Oyunları'ndan Matrix'e, beğenmediği yedi filmle ilgili eleştirilerde bulundu.(Kaynak: Independent Türkçe)

10 Aralık 2022 20:28

QUENTIN TARANTINO'NUN BEĞENMEDİĞİ 7 FİLM

Wes Craven'ın yönettiği Çığlık (Scream) vizyona girdikten sonra dönemin en iyi korku filmlerinden biri olarak kabul edilmişti. Tarantino, 2015'te Vulture'a verdiği röportajda Craven'ın yönetmenliğini eleştirmişti ve şöyle demişti: "Onun sadece, filmi Dünya'ya bağlayan ve Ay'a uçmasını engelleyen demir zincir olduğunu düşünmüştüm."

Yönetmen, 2020'de katıldığı bir podcast'te Christopher Nolan'ın çektiği Tenet'ten bahsederken kötü anlamda bir şaşkınlık yaşadığını söylemişti ve "Sanırım bir daha izlemem lazım" diyerek gülmüştü.

Tarantino, son kitabı Cinema Speculation'da (Sinema Spekülasyonu) oyuncu Bill Murray'i eleştirmişti. Murray'in karakterini Bugün Aslında Dündü'deki rolüye karşılaştıran Tarantino şöyle yazmıştı: " Başkalarının duygularını hiçe saydığında bu muhtemelen iğneleyici zekanızda harikalar yaratıyor. Ama ben Murray'in karakterlerinin kefarete ihtiyaç duyduğu görüşüne hep karşı çıktım. Belki Andie MacDowell karakteriyle etkiledi ama daha az iğneleyici olan Bill Murray'in daha iyi bir Bill Murray olacağını düşünen var mı?"

Açlık Oyunları'nın 2000'de vizyona giren Japonya yapımı Ölüm Oyunu'ndan (Battle Royale) çalıntı olduğu iddia edilmişti. Ölüm Oyunu'nun hayranı olan Tarantino, Jimmy Kimmel'ın programına bu yıl konuk olduğunda Açlık Oyunları'nın bu filmi "tamamen çaldığını" söyleyerek tepki göstermişti.

Yönetmen, geçen ay katıldığı 2 Bears, 1 Cave (Bir Mağarada İki Ayı) podcast'inde süper kahraman filmlerini hedef almış ve Hollywood'da artık hiç "gerçek film yıldızı" olmadığını öne sürmüştü. Tarantino, "Bu oyuncuların belli rolleri oynayarak ünlü olması, Hollywood'un Marvel'laşmasının bir parçası" derken sözlerini şu şekilde sürdürmüştü: "Bu kişiler film yıldızı değil. Değil mi? Yıldız olan Kaptan Amerika ya da Thor. Bunu ilk söyleyen ben değilim. Daha önce milyon kez söylenmiştir. Ama durum böyle, film serilerindeki karakterler yıldıza dönüşüyor."

Tarantino'nun üçlemesi Kill Bill'in ilk filmi, Matrix'in devamı olan The Matrix Reloaded'la aynı yıl gösterime girmişti. İki filmin gişede birbirine rakip gösterilmesinden sonra The Matrix Reloaded'ı izlediğini söyleyen Tarantino, 2015'te katıldığı bir yayında "Sinemadan çıktım ve 'Nasıl yani, bundan mı korkmuşum?' demişti.

2009'daki bir söyleşisinde üçüncü Matrix filmine de kötü eleştiriler yapan Tarantino, ilk filmi aslında çok sevdiğini ve neredeyse favori filmleri arasına gireceğini söylemişti. Ünlü yönetmen, devam filmlerine dair "Seriyi mahvettiler!" yorumunda bulunmuştu.