Oppenheimer’dan John Wick’e: 2023 yılında vizyona girecek iddialı 16 film

2023 yılının en merakla beklenen filmleri bir araya getirildi. İşte, o filmler:

02 Ocak 2023 09:19

Oppenheimer’dan John Wick’e: 2023 yılında vizyona girecek iddialı 16 film

Kimi filmler 15 gün sonra sinema salonlarını dolduracakken, kimileri ise ancak 7 ay sonra vizyonda olacak. Vizyon ayı kesinleşmiş olan ve birbirinden güçlü hayran kitlelerine sahip olan yapımlara öncelik verdiğimiz bu listede, fantastik yapımlardan aksiyon filmlerine, macera filmlerinden korku filmlerine pek çok türde ve içerikte filmler bizleri karşılıyor olacak. 2023 yılında çıkacak filmler birbirinden yeni ve dopdolu:

16. The Marvels (Temmuz 2023): The Marvels, 2023’ün en çok beklenen Marvel filmi olarak biliniyor. 2019’daki Captain Marvel’ın devamı niteliğinde olan The Marvels, gişe rekorları kıracağa benziyor. Vizyona çıkmasına hâlâ altı aydan fazla bir süre olan film, Ms. Marvel başta olmak üzere kadın kahramanların film için yenilenen kostümleri ile göz dolduruyor.

15. Oppenheimer (Temmuz 2023): Kai Bird ve Martin J. Sherwin tarafından J. Robert Oppenheimer’ın biyografisi olan American ürometheus’a dayanan Christopher Nolan filmi Oppenheimer, bir teorik fizikçinin Manhattan Projesi’ndeki rolünü anlatıyor. Bilindiği üzere; 1942 ile 1946 yılları arasında, İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD, ilk nükleer silahları üretmek için bir araştırma ve geliştirme programı yürüttü. 2. Dünya Savaşı’nı sonlandıran nükleer saldırıdan tam yirmi yıl sonra, on binlerce insanın yaşamını yitirmesi ile sonlanacak olan bu program hakkında ​​Oppenheimer şöyle konuşmuştu: “Dünyanın eskisi gibi olmayacağını biliyorduk. Birkaç kişi güldü. Birkaç kişi ağladı. Çoğu kişi sustu.”

14. Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One – Mission: Impossible – Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (Temmuz 2023): İlk Mission: Impossible filminin çıkışından bu yana o kadar uzun zaman geçti ki, serinin hayranları dahi ilk filmin televizyonda başladığını unutmuş durumda. Pek yakında vizyona çıkacak olan yedinci ve sekizinci Mission: Impossible filmleri ise iki bölümlük bir destansı hikaye olarak kurgulandı. Tom Cruise’un canlandırdığı Ethan Hunt karakteri için yolun sonuna yaklaşılırken; Mission Impossible Dead Reckoning Part 1’in harika fragmanında da üzere, birbirinden heyecanlı maceralar yine Hunt’ı bekliyor olacak.

13. Indiana Jones and the Dial of Destiny – Indiana Jones 5 (Haziran 2023): Indiana Jones And The Dial Of Destiny, 1944 yılına ve daha genç bir Indy’ye atıflarda bulunacak. Film fragmanına göz atıldığında oldukça çarpıcı görünen bu yapım, dünyaca ünlü Indiana Jones serisinin beşinci filmidir. Harrison Ford’un başrolde oynadığı ve Steven Spielberg’den yönetmenlik koltuğunu devralan 59 yaşındaki Mangold’un yöneteceği ilk Indiana Jones filmi olan Dial of Destiny, serinin hayranlarında şimdiden merak uyandırmış durumda…

12. The Flash (Haziran 2023): Filmin ilk duyurulmasının üzerinden neredeyse on yıl geçti. Birden fazla yönetmen, projeye katılıp ayrıldıktan ve film birden fazla çıkış tarihini iptal ettikten sonra, Andy Muschietti’nin yönetmenlik koltuğuna oturmasının ardından The Flash, nihayet aradığı film ekibine kavuştu. Film, Barry’nin annesini ölmekten kurtarmak için zamanda geriye gittiği ancak zaman çizelgesini bozduğu bir olay örgüsünü aktaran; The Flash karakterinin en büyük çizgi roman hikayelerinden biri olan Flashpoint’i hayranlarıyla buluşturacak.

11. Transformers: Rise of the Beasts – Transformers: Canavarların Yükselişi (Haziran 2023): Transformers: Rise of the Beasts’in 2023’ün en büyük filmlerinden biri olacağına hiç şüphe yok. Sadece Transformers film serisinin tamamen yeniden başlatılmasıyla kalmıyor, aynı zamanda hayranların en sevdiği Beast Wars animasyonundan karakterleri beraberinde getiriyor. Filmin ilk fragmanı, güçlü görsel efektlerin desteklediği aksiyon sahneleriyle doluydu, fragmanın arka planında ise The Notorious BIG’in “Juicy” parçasının etkileyici bir remixi çalıyor.

10. Spider-Man: Across the Spider-Verse – Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş (Haziran 2023): Serinin hayranları, artık planlanan bir üçlemenin ikinci filmi olan Spider-Man: Across the Spider-Verse ile Spider-Verse dünyasına geri dönebilecekler. Merakla beklenen devam filmi, fragmanı ile bile şimdiden hayranlara görmek istediklerinden daha fazlasını gösteriyor, özellikle de son filmde göremediğimiz diğer evrenleri.

9. Fast X – Hızlı ve Öfkeli 10 (Mayıs 2023): Geçtiğimiz 21 yıl boyunca, Hızlı ve Öfkeli serisi modern sinema tarihinin en sıra dışı ve kârlı film serilerinden birisine dönüştü. Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Sung Kang ve Toretto ekibinin diğer üyelerinin yarış pistlerine yani sokaklara geri döndüğü; ayrıca Toretto ailesine yaşlı bir yeni üye de getirecek olan bu devam filmi, 25 Mayıs 2023 tarihinde seyircileriyle buluşacak.

8. Guardians of the Galaxy Vol. 3 – Galaksinin Koruyucuları 3 (Mayıs 2023): Başarılı bir devam filmi yapmak önemli bir şeydir, ancak başarılı bir üçüncü film çıkarabilmek çok daha önemli bir başarıdır ve Hollywood sinemasında dahi genellikle başarılamayan bir şeydir. Tüm zamanların en sevilen serilerinden bazıları, bu durumun kurbanı oldu ve berbat olmasa da en iyi ihtimalle vasat olan üçüncü bir film ile noktalandı. Guardians of the Galaxy Vol. 3, birkaç yeni müttefik ve düşman ile 5 Mayıs 2023’te vizyona çıkıyor. Film müziklerinin ve görsel efektlerin ciddi bir şekilde geliştirildiği söylentiler arasında…

7. Evil Dead Rise (Nisan 2023): Beşinci Evil Dead filminde, yol yorgunu Beth, Los Angeles’taki daracık bir apartman dairesinde üç çocuğunu tek başına büyütmekte olan ablası Ellie’ye gecikmiş bir ziyarette bulunur. Kız kardeşlerin bir araya gelmesi, Ellie’nin binasının derinliklerinde gizemli bir kitap keşfetmesiyle yarıda kesilir. Kitabın etkisiyle ete kemiğe bürünen iblisler ortaya çıktıkça, kız kardeşler hem kendilerini hem Ellie’nin yavrularını korumak için ilkel bir hayatta kalma savaşına itilecektir.

6. The Super Mario Bros. Movie – Süper Mario Kardeşler Filmi (Nisan 2023): Mario ve Luigi’nin maceralarını anlatan Mario serisinin yeni filmi, önümüzdeki aylarda vizyonda olacak. Chris Pratt liderliğindeki film, Bowser rolünde Jack Black ve Kurbağa rolünde Keegan-Michael Key de dahil olmak üzere, yıldız oyunculardan oluşan bir kadroya sahip. Ayrıca filmin müzikal yönünün de oldukça güçlü olduğu söyleniyor.

5. John Wick: Chapter 4 – John Wick: Bölüm 4 (Mart 2023): Keanu Reeves’in güçlü performansıyla canlandırılan John Wick’in, bir grup kötü adamın evine girip köpeğini öldürmesinin ardından intikam arayışına girişmesinin üzerinden sekiz yıl geçti ve intikam zevki yıllar içinde pek değişmedi. İlk filmden bu yana giderek daha fazla bir kült klasiğine dönüşen John Wick serisi, yavaş yavaş haberleri gelmeye başlayan ve bir sinema fragmanı da yayınlanan dördüncü filmi ile dikkate değer bir yapım.

4. Scream VI – Çığlık 6 (Mart 2023): Yine de, “miraslar” ve nostaljinin sinema dünyasını giderek daha fazla ele geçirmesinden sonra yeni bir sayfa açma ihtiyacı sinema tutkunlarına kaçınılmaz gelmeye başladı. 2019’un sonlarında duyurulan ve ilk endişelere rağmen, yeni filmin geçmişi silip baştan başlatacağı haberi ile eleştirileri boşa çıkaran ve bir fragmanı da yayınlanan Scream VI, Wes Craven olmadan ikonik ve orijinal şöhretine tekrardan ulaşıp ulaşamayacağını sorgulatacak.

3. Creed III – Creed III: Efsane Devam Ediyor (Mart 2023): Önümüzdeki baharda çıkacak tüm büyük filmler arasında, okuyucularımızın pek çoğu “Creed III”ü en çok beklenen filmler listesine koymayabilir. Belki de bunu bir daha düşünmeliyiz, çünkü filmin Michael B. Jordan’ın ilk yönetmenlik denemesi olacağı ve üçlemenin en iyi filmi sayılabileceği yönündeki söylentiler artıyor. Kulağa gelenlere göre Warner Bros.’un elinde büyük bir başarı potansiyeli var. “Creed III” 3 Mart 2023’te vizyona girecek. Filmin bir fragmanı da yayınlandı.

2. Ant-Man and The Wasp: Quantumania – Ant-Man ve The Wasp: Quantumania (Ocak 2023): Hope’un ebeveynleri, Hank Pym (Michael Douglas) ve Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) ile birlikte Kuantum Diyarını keşfetmeye ve yeni yaratıklarla tanışmaya başlarlar. Bu durumun sonucunda kendilerini hayal gücü sınırlarının ötesinde gerçekleşecek bir maceranın ortasında bulurlar. Bu filmde Jonathan Majors da maceraya Kang olarak katılıyor. Fragmanı yayınlanan filmin yönetmen koltuğunda ise Peyton Reed oturuyor.

1. M3GAN – Megan (Ocak 2023): MΞGAN olarak stilize edilen Megan filmi, 2023 yılı Ocak ayında vizyona çıkacak olan 2022 yapımı bilim kurgu ve korku filmidir. Akela Cooper’ın James Wan ile birlikte yazdığı hikayeden uyarlayarak senaristliğini üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda ise Gerard Johnstone bulunuyor. 6 Ocak 2023’te sinemalarda gösterime girecek olan filmin başrolünde Allison Williams bulunmaktadır. Film, yapay zekâ ile tasarlanan bir gelişmiş oyuncak bebek olan Model 3 Generative Android (kısaca M3GAN)’in bir intikam macerasına ortak edilmesini anlatıyor. | Kaynak: ListeList