Meghan Markle, yüzde 43 çıkan etnik kökenini açıkladı

Meghan Markle, podcast yayınında, birkaç yıl önce yaptırdığı genetik testi sonucunda Nijeryalı çıktığını açıkladı.

27 Ekim 2022 14:14

MEGHAN MARKLE: YÜZDE 43 ÇIKAN ETNİK KÖKENİNİ AÇIKLADI

Meghan Markle, son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen podcast’inin son yayınında, birkaç yıl önce yaptırdığı gen testine göre yüzde 43 Nijeryalı olduğunu açıkladı. 41 yaşındaki Sussex Düşesi, Archetypes adlı podcast yayınında Nijerya kökeninden bahsetmesinin ardından, Nijerya’daki bir yardım kuruluşuna bağışta bulundu.

Spotifyda yayınlanan podcast’in ardından yapılan basın açıklamasında, Meghan Markle ve Prens Harry çiftinin açtığı Archewell Vakfı’nın ‘Save the Children’ ve UNICEF’e bağışta bulunduğu belirtildi.

Çift adına açıklama yapan sözcü, hayır kurumlarına yapılan ve miktarı belirtilmeyen bağışların 'Nijerya'da hasara yol açan yıkıcı sel sonrası için yardımcı olacağını' söyledi.

Şiddetli yağmur ve komşu ülke Kamerun'daki bir barajdan su tahliyesinin sorumlu tutulduğu sel, Nijerya'da 600'den fazla insanın hayatını kaybetmesine, yaklaşık 1,4 milyon kişinin yerinden olmasına ve 440 bin hektarlık tarım arazisine zarar görmesine yol açtı.

Meghan ve Harry çifti, daha önce de Save The Children adlı kuruluşa destek vermiş; Meghan Markle, oğlu Archie ile birlikte yardım kuruluşunun 2020'deki Save with Stories kampanyası için bir video paylaşmıştı.

Öte yandan dün Spotify'da yayınlanan bölümün başka bir kısmında iki çocuk annesi Markle, kendisinin 'özel' olduğunu söylerken, siyahi kadınların 'kızgın' olarak klişeleştirildiğini iddia etti.

Siyahi bir annenin kızı olan Markle, programında Nijeryalı-Amerikalı komedyen Ziwe Fumudoh ile konuşurken, genetik testi sonucu yüzde 43 Nijeryalı çıktığını söyleyince, Fumudoh, “Nijeryalı gibi görünüyorsun, teyzem Uzo’ya çok benziyorsun” diye karşılık verdi. | Kaynak: Ntv