MasterChef Türkiye'de beklenmedik veda; "Ölene kadar mutfakta olacağım"

Büyük finale doğru adım adım giden MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, bu hafta eleme potasına giren, Eda, Nigar, Zübeyde, Akın, Alper, Emre ve Nevzat elenmemek için ilk turda 'Yalova aronyası' ile yaratıcı yemek yapmak için yarıştı.

14 Ekim 2024 08:34

MasterChef Türkiye'de beklenmedik veda; "Ölene kadar mutfakta olurum"

Eleme gecesi ile ekran başındakilere nefes kesen anlar yaşatan MasterChef'te potaya giren isimler bu hafta Eda, Nigar, Zübeyde, Akın, Alper, Emre ve Nevzat oldu. Şefler yarışmacılardan eleme oyununun ilk turunda Yalova aronyası' ile yaratıcı tabaklar istedi. Süre ise 45 dakika oldu.

Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in verdikleri süre sonunda yarışmacılar oldukça farklı yemekler ortaya çıkardı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonrası ilk turu Eda, Emre, Alper kazandı. Diğer yarışmacılar ise bu kez kader turunu oynamak için siyah önlüklerini giyerek yeniden tezgah başına geçti. 4/8

MASTERCHEF'TE KİM ELENDİ? Eleme turu final etabında Nevzat, Zübeyde, Nigar ve Akın kaldı. Şefler bu turda yarışmacılardan Mehmet Şef'in özel tarifi olan 'fitilli gerdan' tabağını hazırlamalarını istedi. Verilen süre sonrası yarışmacılar tekniğine uygun tabağı çıkarmak için elinden geleni yaptı.

Heyecanlı ve gergin geçen turun sonunda sürenin bitmesiyle birlikte yarışmacılar tabaklarını şeflere sundu. Tadım yapan şefler oy birliği ile final eleme etabında Nevzat ve Zübeyde son ikiye kaldı. Gecenin sonunda ise MasterChef Türkiye'den elenen son yarışmacı Zübeyde oldu.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE VEDA ETTİ Zübeyde yarışmaya veda ederken gözyaşlarını tutamadı: "Gerçekten çabaladım kolay kolay pes etmem. Buraya kadarmış yolculuk. Bitmedi benim için benden kurtulamadınız. Yani benim daha donanımlı bir eğitime de ihtiyacım var açıkçası. Sizlerin bilgileri benim için çok değerli. İyi ki tanıdım sizleri, böyle güzel bir ailenin parçası oldum. Benim için erken bir veda. Ama dediğim gibi ben mutfaktayım herhalde ölene kadar da mutfakta olurum, muhtemelen de mutfakta ölürüm. İyi ki tanıdım sizleri, her şey için teşekkür ederim. Olduysa benden taraf bir kusur affınıza sığınırım."