Kedilerin insandan fazla olduğu adada, hayvanları zehirledikleri iddiası

08 Ağustos 2019 16:36

Japonya’da insandan çok kedinin bulunduğu Umashima adasında kedilerin sayısındaki ani düşüş yetkilileri harekete geçirdi.

2014 yılı verilerine göre adada 30 insan yaşarken, 90 kedi bulunuyordu. Bu sayının 30’a düşmesi, kedilerin ölümünde insan eli olduğu şüphesini arttırdı.

The Guardian’ın haberine göre 2017 yılında adanın limanında 5 kedi ölü bulunurken, geçtiğimiz yıllarda bazı kedilerin ağzının köpürdüğü görülmüştü.

90 kediden 79’unun kısır olmasına rağmen böyle bir düşüşün beklenmedik olduğunu söyleyen yetkili Kunihisa Sagami, “Bu düşüşün hayvan düşmanlığının bir ürünü olduğundan şüphemiz yok” açıklamasını yaptı.

Ani kedi ölümlerinin yerel basının dikkatini çekmesinin ardından bir vatandaş, arazisine zehirli balık koyduğunu itiraf etti.

Kargaların, tarlasındaki patatesleri yemesini engellemek için bunu yaptığını belirten adam “Amacım kedileri öldürmek değildi” dedi.

Öte yandan yerel bir hayvan hakları derneği üyesi Sachie Yamazaki, “Bu adada çok fazla karga yok, tarlalarda bulunan yiyeceklerin kediler için yerleştirildiği ortada” açıklamasını yaptı.