İranlı Mahsa Amini'nin ölümü, birçok ülkede protesto ediliyor

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi, birçok ülkede protesto ediliyor.

25 Eylül 2022 20:20

İRANLI MAHSA AMİNİ'NİN ÖLÜMÜ, BİRÇOK ÜLKEDE PROTESTO EDİLİYOR: İstanbul'da kadınlar, İran Başkonsolosluğu önünde toplanarak İran’da ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini için protesto eylemi gerçekleştirdi.

İzmir Kadın Platformu, İran'da Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesini protesto ederek, “Baskılara karşı hepimiz Mahsa'yız, katledilmekle bitmeyiz” dedi. Kadınlar, İranlı kadınlara destek için saçlarını kesti.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu tarafından Yeşilsu Parkı’nda düzenlenen eyleme birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri katıldı. Yapılan basın açıklamasında, Türkiye ve dünyada kadın cinayetlerinin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekilerek, kadınların evrensel yasalar çerçevesinde korunması için yetkililere çağrısında bulunuldu.

Yunanistan'da Mahsa Amini'nin ölümü üzerine başlayan gösterilere destek için çok sayıda kişi bir araya geldi.

Mahsa Amini'nin ölümü üzerine başlayan gösterilere destek için bir araya gelen yüzlerce kişi ABD'deki California Üniversitesi'nin Wheeler Hall Auditorium önünde toplandı.

Irak'ın Erbil kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde toplanan bir grup, Amini'nin ölümünü protesto etti.

Şili'nin başkenti Santiago'da da Amini'nin ölümü üzerine protesto gösterisi düzenlendi

Polonya'nın Krakov kentinde toplanan grup, Amini'nin ölümünü protesto etti.

Fransa'da ise başkent Paris'te grup protesto için bir araya geldi