Narin cinayetinde korkunç itiraflar: "Bunu yok edeceksin, sana 200 bin lira veririm, aileni düşün"

09 Eylül 2024 11:17

İDDİA | Narin cinayetinde ilk itiraf geldi: "Amcası cesedi bana verdi, dereye götürdüm"

Tüm Türkiye'nin günlerdir umutla haber beklediği Narin’den 19 gün sonra acı haber gelmişti. Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Sabah’ın haberine göre; aralarında aile üyelerinin bulunduğu 24 şüphelinin sorgusu devam ederken, soruşturma kapsamında alınan ifadelere ulaşıldı.

Narin’in katledilmesiyle ilgili ilk itiraf, gözaltına alınan bir zanlıdan geldi.

Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alınan zanlı, sorgusunda, "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi.

İşte zanlının ifadesi: "Mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan Akkedüşeli Köy'ün iç yolunda Salim Güran'la karşılaştım. Burada içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Sonra muhtar aracından indi, benim yanıma geldi. Ben de araçtan indim.

Daha sonra aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi bana. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette hareketsiz yatan bir insan olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim. Salim Gürhan, bana “Aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira para veririm" dedi. Tabi bu sırada etrafımızda kimse yoktu.

Sonra bana “Aracında torba var mı"? dedi. Ben de aracın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim'e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı.

Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra, çuvalın ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğuna ayak pastasının olduğu yere koydum. Göl diye tabir ettiğimiz fakat ‘Eğritutmaz Deresi'ne doğru götür’ diyerek eliyle orayı işaret etti. Ayrılırken Salim Gürhan'ın ne yaptığına bakmadım. Direkt olarak mezarlığın yanından giderek villalar mevkine doğru gittim.

Yolda giderken pişmanlık duydum ancak aldığım şeyden de kurtulmamın gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabilize yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım. Aracımı derenin kenarına durdurdum. Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. 8 Eylül tarihinde Narin Güran'ın bulunduğu yere inerek ip aradım. İp bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi.

Çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim."

Cinayetle ilgili bu önemli itiraf sonrasında soruşturma da derinleştirildi.

Yapılan otopsi işleminde Narin’in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU? - Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran’ın, Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın, öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

14 UZMANLA 11 SAAT SÜREN OTOPSİ - Narin'in cesedinin götürüldüğü Diyarbakır ATK'da otopsi işlemine 14 uzman katıldı. Saat 10.30 sıralarında başlayan otopsi işlemleri yaklaşık 11 saat sürdü ve saat 21.40'da son buldu.

“SOL AYAĞI KOPMUŞ” - Narin’in ön otopsi tutanağına göre çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadığını aktaran gazeteci İsmail Saymaz, "Sol ayağının diz altından kopmuş görüldü, kaval kemiği çuvalın içinde çıktı. İç kanama yok. Cesette çürüme başlamış. Cesedin her noktasından, istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındı. Ayak kemiği İstanbul Adli Tıp’a gönderilecek, kopmanın sebebi ancak burada tespit edilebilir" bilgisini verdi.

“YER DEĞİŞTİRME İHTİMALİ YÜKSEK” - CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgiye göre, Narin'in bacağında kırık, boynunda ise lezyon tespit edildi. Uludağ, "Cesette yer değiştirme izi olma ihtimali yüksek. Bunu da araştırıyorlar" dedi.

“ÇUVALDA TERLİKLERİ, ÇANTASI, ELİF BA’SI BULUNDU” - Narin'in otopsi işlemleri için cesedinin götürüldüğü Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde akşam saatlerinde açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, "Narin’in konduğu çuvalda terlikleri, çantası, Elif Ba'sı bulundu. Ceset deforme olmuş, ölüm sebebi daha netleşmedi"  bilgisi verdi.

BAKAN TUNÇ’TAN OTOPSİ AÇIKLAMASI - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'in otopsi işleminin sona erdiğini açıkladı. Bakan Tunç, uzmanların Narin'in bedeni üzerinde yaptığı incelemenin 11 saate yakın sürdüğünü belirtti. Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“KESİN ÖLÜM NEDENİ İSTANBUL ADLİ TIP’IN RAPORUYLA ORTAYA ÇIKACAK” - "Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır. Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir."