Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in en sevdiği kent Münih'le ilgili mimari planları ortaya çıktı. Münih Kent Arşivi tarafından yayımlanan 2 bin belgede, Hitler'in dünyanın en ihtişamlı kent merkezini Münih'te inşa etmeyi planladığını ortaya koydu. Hitler'in kendi kurşun kalemiyle çizdiği planlar İkinci Dünya Savaşı'nda yenilgiye uğrayınca rafa kalktı.
Hitler, Birinci Dünya Savaşı'nda asker olarak katılmaya Münih'te karar verdi. Savaş sona erdikten sonra Nazi Partisi'ni de bu kentte kurdu. İkinci Dünya Savaşı'nı kazanmış olsaydı, şehrin çehresini baştan sona değiştirecekti.
Münih'te dünyanın en ihtişamlı binalarını inşa etmeyi planlayan Hitler, baş mimarı Albert Speer'i görevlendirdi. İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıç yılı olan 1939'da Münih'te inşa edilecek yapıların planlarını Hitler kendi kurşun kalemiyle çizdi.
Hitler'in Münih'te inşa etmeyi planladığı yapılar arasında dünyanın en büyük dikilitaşı da vardı. Dikilitaşın tepesine Almanya'nın sembolü olan ‘kartal’ figürünü yerleştirilecekti.
1940'lı yıllarda dünyanın en büyük anıt yapıları olarak Roma'daki Aziz Petrus Bazilikası ile Paris'teki Zafer Takı gösteriliyordu. Hitler, Nazi Almanyasını sembolize edecek yapıların daha büyük olmasını istiyordu.
Hitler'in planları arasında Münih Tren İstasyonu'nu yeniden inşa etmekte bulunuyordu. Almanya'da dönemin en büyük çelik ve çimento şirketleri, Münih Tren İstasyonu ihalesini kazanmak için çeşitli teklifler sundu.
Hitler, Münihte inşa edilecek ve Naziler'i temsil edecek kent meydanı inşaatını 1 Ağustos 1948'de bitirmeyi planlamıştı. Ancak İkinci Dünya Savaşı'nda yenilgiye uğraşınca bu planlar arşivlere konularak rafa kalktı.