Hafta sonu için 9 film önerisi

Hafta sonu için birbirinden ilginç 9 film derlendi. İşte, o filmler:

10 Aralık 2022 10:11

Hafta sonu için 9 film önerisi

1. Solaris (2002) – IMDB: 6.2: Kederli bir psikolog olan Chris Kelvin, gizemli Solaris gezegeninin yörüngesinde dönen ıssız bir uzay istasyonunu araştırmak üzere görevlendirilir. Burada zamanla dehşete kapılan mürettebat üyeleri, fazlasıyla insan gibi görünen-kimi varlıklar dahil olmak üzere bir dizi garip durumla karşılaştıklarını iddia etmektedirler. Kelvin uzay istasyonuna vardığında mürettebatın çoğu ölmüş, kaybolmuş yahut akli dengesini yitirmiştir. Gemiye bindiğinde insanlığın en derin rüyalarının ve en karanlık kabuslarının anahtarını elinde tutabilecek akıl almaz bir güçle karşı karşıya gelen Kelvin ise, bu istasyonda özellikle geceleri gerçekten garip şeyler olduğunu fark eder. Kısa bir süre önce ölen eşinin bir gün ansızın kamarasında belirmesi bunlardan sadece birisidir.

2. The Broken Hearts Gallery – Kırık Kalpler Galerisi (2020)- IMDB: 6.3: Yakın bir zamanda erkek arkadaşı tarafından terk edildikten sonra Lucy, bitmiş ilişkilerden geride kalan eşyaların toplandığı The Broken Heart Gallery’yi yaratmak için ilham alır. Bu galerinin haberi yayıldıkça Lucy’nin kendisi de dahil olmak üzere şehirdeki tüm romantikler için yeni bir hareket doğmaya başlayacaktır.

3. The Art of Self-Defense – Savunma Sanatı (2019) – IMDB: 6.6: Çekingen bir muhasebeci olan Casey (Jesse Eisenberg), geceleri sokakta terör estiren bir motosiklet çetesi tarafından saldırıya uğradıktan sonra, kendini nasıl koruyacağını öğrenmek için mahallenin karate okuluna katılır. Karizmatik bir eğitmen olan Sensei’nin (Alessandro Nivola) ve sert kahverengi kuşak Anna’nın (Imogen Poots) dikkatli bakışları altında Casey, hayatında ilk kez yeni bir güven duygusu kazanır. Ancak Sensei’nin gizemli gece derslerine katıldığında; zamanla yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan Casey, kendisine esrarengiz ve yeni bir akıl hocasının eşlik edeceği uzun bir yolculuğa çıkacaktır.

4. Brooklyn’s Finest – Brooklyn’in Azizleri (2009) – IMDB: 6.7: Antoine Fuqua’nın yönettiği 2009 yapımı suç filmi Brooklyn’s Finest, ilk gösterimini Sundance Film Festivali’nde yapmış olan etkileyici bir eserdir. 17 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlayan bir hasılat elde eden yapımın başrollerinde Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke ve Wesley Snipes bulunmaktadır. Oyuncu kadrosunun tamamı profesyonel oyunculardan oluşmayan filmdeki Man Man rolü, mahalleden bir çete üyesi olan Zaire Paige’e verilmişti. Çekimlerden üç ay sonra, Zaire Paige Lethania Garcia cinayetine karıştığı iddiasıyla 107 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

5. Dan in Real Life – Şamar Oğlanı (2007) – IMDB: 6.8: Burns ailesi, Rhode Island’daki tatil yerlerinde toplanırlar: Dan (üç kızı olan bir dul), Dan’in ebeveynleri, çeşitli erkek ve kız kardeşler ve onların da aileleri. Orada olduğu ilk sabah kitapçıda bir kadınla sohbet ederken ruhundaki özlemleri açığa çıkan ve kalbinin derinliklerinde bir bağ hisseden Dan; bu kadının Dan’in erkek kardeşlerinden birisi ile sevgili olduğunu ve onun da aile buluşmalarına davetli olduğunu çok sonra öğrenecektir. Dan gözlerini ondan alamamasına rağmen, erkek kardeşi de bu kadına açıkça aşıktır ve tüm ailesi onun harika olduğunu düşünmektedir. Bu büyük aile buluşmasındaki dayanılmaz gerilim ve gerginlik hiç bitmeyecek mi?

6. The Unbearable Weight of Massive Talent – Yetenekli Bay Cage (2022) – IMDB: 7.0: Ne yazık ki, Hollywood’un mega yıldızı Nicolas Cage sırtını duvara dayamış durumdadır. Kötü bir boşanmanın ardından borçlarının içinde boğulan Nick, kariyerini yeniden rayına oturtmak için her şeyi denemeye hazırdır. Tam bu esnada, herkesin gözünün önünde gerçekleşen bir kaçırılma vakası gerçekleşir. Hemen ardından, istenmeyen tehlikeli durumlarla dolu bir görev; olaya dahil olan herkesin başına bela olarak Cage’i de çılgın bir maceraya sürükler. Ve gizli görevdeki CIA ajanlarıyla dolu bu macerada, tıpkı filmlerdeki gibi son sözü silahlar söyleyecektir.

7. Thank You for Smoking – Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (2005) – IMDB: 7.5: Tütün Çalışmaları Akademisi’nin Başkan Yardımcılığı yapan Nick Naylor’ın görünüşte oldukça imkansız bir görevi vardır. Bu görev, sağlık tehlikelerinin göz ardı edilemeyecek kadar açık hale geldiği bir dönemde sigara içmeyi teşvik etmektir. Bununla birlikte Nick, müvekkillerini çoğu zaman fedakar, iyilikseverler kurbanlar konumuna getirmekte ve savunusundan zevk almaktadır. Nick’in en büyük düşmanı, Senato’da sigara paketlerinde kurukafa ve kemiklerin kullanılmasını savunan Vermont Senatörü Ortolan Finistirre’dir. Annesiyle birlikte yaşayan ve bir iş gezisinde babasını tanıma şansı bulan Nick’in oğlu Joey’den babasının felsefesini anlaması ve saygı duyması beklenmektedir. Oğluna rol model olma hevesine kapılan Nick ise, bunun için çok çabalamaktadır. Tam bu esnalarda, hırslı bir haber muhabiri olan Heather Holloway; Nick’le yatakta olan sırlarını ifşa ederek ona ihanet ettiğinde, Nick’in hayatı alt üst olur. Ama çantasında her zaman bir tabut çivisi daha bulunduran Nick, intikamını alacaktır.

8. Yazgı (2001) – IMDB: 7.6: Gümrükte muhasebeci olarak çalışan Musa, hayatın boş ve saçma olduğunu düşünmektedir. Hayatını değiştirmek için mücadele etmek şöyle dursun; her ne olursa olsun her şeyin sona vardığını, her şeyin bir sonu olduğunu düşündüğü için kendini olayların akışına bırakmıştır. Öyle ki annesinin ölümünden dahi etkilenmemektedir. Annesini oldukça sevmesine rağmen ölümü bir kurtuluş gibi görmektedir.

9. The Sacrifice – Kurban (1986) – IMDB: 7.9: Bir gazeteci, eski bir aktör ve filozof olan Alexander, küçük oğluna modern insanlığın maneviyat eksikliğinden ne kadar endişe duyduğunu anlatır. Alexander’ın doğum gününde 3. Dünya Savaşı çıkmıştır. Umutsuzluk içindeki karakterimiz, Tanrı’ya dua eder ve ona savaşların bir daha hiç yaşanmaması için her şeyini adak olarak sunar. | Kaynak: ListeList