Hafta sonu için 8 film tavsiyesi

Animasyondan bilim kurguya, korkudan dramaya hafta sonunu değerlendirmek için 8 yeni film önerisi:

01 Ekim 2022 08:48

HAFTA SONU İÇİN 8 FİLM ÖNERİSİ

1. House of Gucci - Gucci Ailesi (2021) - IMDB: 6.6: 1978 Milan’ında, hasta ve kibirli babasının karşı çıkışlarına rağmen; yakışıklı varis ve hukuk öğrencisi Maurizio Gucci, iddialı ve her ne pahasına olursa olsun aklına koyduklarını yapan bir orta sınıf mensubu olan Patrizia Reggiani ile fırtınalı bir romantizme başlar. Genç çift birlikte bir gelecek inşa ederken, Patrizia beklenmedik bir müttefik kazanır ve yavaş yavaş Gucci moda imparatorluğuna kancayı takar. Şimdi, Patrizia için yanında olmayan ona karşıdır. Göz alıcı Gucci Evi, Patrizia’nın ince entrikalarından kurtulabilecek mi?

2. Shithouse - 1. Sınıf Öğrencisi (2020) - IMDB: 6.8: Üniversitede başarılı olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan binlerce çocuk arasında Alex kendini yalnız ve depresif hissediyor. Evi 1500 mil uzakta ve geri dönmemek için bir sebep bulmakta zorlanıyor. Alex’in ikinci sınıf öğrencisi R.A. Maggie ise üniversiteyi sürekli olarak asan, hayata dair kaygıları bambaşka olan ve pek çok konuda Alex’in yaşam tarzına uyumsamayan bir insandır. Shithouse adı verilen bir mekandaki partiden sonra Maggie aradığı arkadaşlığı Alex’te bulmaya başlar. Birbirinden çok farklı yaşamların içerisinde büyüyen iki genç olan Alex ve Maggie birbirlerine meydan okur ve yaşam karşısında birlikte olgunlaşırlar.

3. Mank (2020) - IMDB: 6.8: Mojave Çölü’nün ortasındaki gözlerden uzak North Verde Çiftliği’nde mahsur kalan yatalak Amerikalı senarist Herman J. Mankiewicz’in “Citizen Kane” filminin (1941) senaryosunun ilk taslağını teslim etmek için 60 kısa günü kalmıştır. Alkol bağımlılığıyla boğuşan Herman J. Mankiewicz, Hollywood’un 24 yaşındaki altın çocuğu Orson Welles ile işbirliği yapar ve işe koyulur. Hollywood’un 5 büyük film stüdyosundan birisi olan RKO, Orson Welles’e yetkileri konusunda açık çek verir. Herman J. Mankiewicz ise; MGM için çalıştığı eski günlerden, gazete patronu William Randolph Hearst ile olan dostluğundan ve Hearst’ün 20 yaşındaki kız arkadaşı olan aktris Marion Davies’inden ilham almaya karar verecektir.

4. 10 Cloverfield Lane - Cloverfield Yolu No: 10 (2016) - IMDB: 7.2: Çıkmaz bir ilişkiden ve memleketi New Orleans’tan uzaklaşmak üzere çıktığı yolda arabasına ağır bir kamyon çarpan, umutlu genç tasarımcı Michelle; bilincini yeniden kazandığında kendini açıklanamaz bir şekilde Howard diye bir adamın gizemli yeraltı sığınağının kül bloklu duvarına kelepçelenmiş olarak bulur. Hayatta kalma uzmanı olma misyonuyla yaşayan bu tuhaf kır saçlı adam; Michelle’i yalnızca bariz bir araba kazasından değil, aynı zamanda havayı solunamaz ve dünyayı yaşanmaz hale getiren ayırt edilemez hava kaynaklı zehirli bir tehditten de kurtardığını iddia ediyor. Howard doğruyu söylüyor olabilir mi, yoksa varlığına dair hiçbir somut kanıt elde edemediği bu varsayımsal tehlike, çok daha karanlık bir amaca ulaşmak için uydurulan bir yalan mı?

5. Dogtooth - Köpek Dişi (2009) - IMDB: 7.2: Manipülatör ve otoriter bir babanın yanlış bilgilerinin ve korkularının sonucu olarak özgürlük alanları tanınmayan üç yetişkin kardeş – iki kız kardeş ve bir erkek kardeş-, bir sabah kendilerini lüks ve izole villalarına hapsedilmiş bulurlar. Sonuç olarak oldukça sıkı denetlenen küçük bir hapishanede kapana kısılan kardeşler, hayatın gerçekleri hakkında bilgi edinmek için soğuk ve manipülatif ebeveynlerine güvenirler ve sözde eğitici kasetlerden gerçeğe meydan okuyan dersler alırlar. Ve bu zalim baba ile soğukkanlı anne; masum, itaatkar çocuklarının özgürlüklerini bütünüyle ve kasten ellerinden almışlardır. Ardından, güvenlik görevlisi adındaki bir unsur, aile hiyerarşisinin içindeki bu adaletsiz denkleme girer ve aniden ailenin yıllarca süren titiz algı yönetiminde bir gedik açar. Şimdi üç kardeş evlerinin çevresindeki çitin diğer tarafındaki çimenlerin daha yeşil olup olmadığını düşünmektedirler.

6. The Basketball Diaries - Günlük (1995) - IMDB: 7.3: Günlük, liseli bir basketbol oyuncusu olan ve basketbol yıldızı olma hayallerine sahip Jim Carroll’un, uyuşturucu bağımlılığının yaşamına girmesi ile yaşadığı çöküşü anlattığı mektubunun filme uyarlanmış hâlidir. Dışarıdan bakıldığında idealleri olan bir genç ve yenilmez bir lise basketbol takımının üyesi olan Jim’in hayatı basketboldur. En iyi arkadaşının lösemiden ölmek üzere olması, ekibindeki erkeklere karşı kabul edilemez özgürlükler sergileyen Swifty adında bir koç, gençlerin cinsel kaygıları ve bitmek bilmeyen bir uyuşturucu madde isteği… Tüm bunlar genç Jim’in gelecekle ilgili hayallerini siyah poşete atar. Yakında, New York’un karanlık sokakları, daha düne dek annesinin oğlu olan Jim için zorunlu bir sığınak haline gelecektir. Bu hâlde eve gidemez ve sokakların gerçekliğinden tek kaçışı, uğrunda her şeyi yapabileceği eroindir. Acaba Jim Carroll düştüğü bu bataktan kurtularak tekrardan bir yaşama kavuşabilecek midir?

7. The Triplets of Belleville - Belleville’de Randevu (2003) - IMDB: 7.7: Bir yetim olan Champion, büyükannesi Madam Souza tarafından büyütülmüş genç bir çocuktur. Büyükannesinin ona hediye ettiği üç tekerlekli bisiklet, Champion için zamanla hayatının dönüm noktası haline gelecek olan bisiklet yarışı çılgınlığını başlatacaktır. Yıllarca süren amansız eğitimden sonra Champion, dünyanın en zorlu bisiklet etkinliği olan Tour de France’a gelir. Ne yazık ki, Champion ve bir avuç diğer en iyi yarışmacı, asık suratlı bir çift uğursuz dolandırıcı tarafından gizemli bir şekilde kaçırılır. Champion’un sadık yardımcısı ve şişman köpeği Bruno’yu da yanına katan Madam Souza, sevgili torununu kurtarmak için yola çıkar. Bu büyük macera onları Atlantik boyunca, ünlü Fransız mafyasının merkezi olan Belleville adlı geniş bir liman metropolüne dek götürür. Madam Souza ve Bruno, yolda bir zamanlar ünlü caz şarkı grubu The Triplets of Belleville’in üyesi olan üç eksantrik yaşlı kadınla arkadaş olurlar. Madam Souza, Bruno ve Üçlüler; acımasız Fransız mafyasını alt etmek ve zavallı Champion’u pençelerinden kurtarmak için gerekenlere sahip mi?

8. The Wrestler - Şampiyon (2008) - IMDB: 7.9: Sahne adı Randy Robinson veya kısaca “The Ram” olan ve herkes tarafından tanınan Robin Ramzinski, 80’li yıllarda ün kazanmış ve yaşlanan bir güreşçidir. Geçen yirmi yılın ardından Randy, hafta içi yerel bir bakkalda yarı zamanlı çalışırken, hafta sonları da güreş gösterileriyle zar zor geçiniyor. Neyse ki Randy, en tanınmış rakiplerinden biri olan Ayetullah’a karşı 20. yıl dönümü rövanşını kabul ettikten sonra, bir kurtuluş şansı edinir. Ancak, Randy kalp krizi geçirdikten sonra emekli olmak zorunda kalır. Kariyeri sona eren Randy, yaşamına yeniden başlamak zorunda kalır. Biriyle ilişki kurmaya çalışır, ancak bu yöndeki çabaları sürekli geri çevrilir. Randy, genç yaşta terk ettiği kızı Stephanie ile de barışmaya çalışır ama Stephanie onu babası olarak bile görmeyecektir. Yeni bir hayata uyum sağlamakta zorlanan Randy, emeklilikle başa çıkabilecek mi, yoksa her şeyi riske atıp güreşe geri mi dönecek? | Kaynak: ListeList