Hafta sonu için 8 film önerisi

Hafta sonunu değerlendirmek için 8 film, sinemaseverler için derlendi. İşte, 8 film önerisi:

19 Kasım 2022 08:43

HAFTA SONU İÇİN FİLM ÖNERİSİ

1. The Ambulance (1990) – IMDB: 5.9: Josh Baker, New York sokaklarında Cheryl adında bir kadın ile tanışır. Cheryl, Josh’la kısa bir flörtün ardından aniden yere yığılır ve eski bir ambulans tarafından hastaneye kaldırılmak üzere alınır. Josh, onu hastanede ziyaret etmek istediğinde, şehrin içerisinde herhangi bir hastaneye kaldırılmadığını anlar. Josh, Cheryl’ın oda arkadaşını takip eder ve Cheryl’in aynı ambulansa bindikten sonra ortadan kaybolduğunu anlar. Josh bu garip aracın arkasındaki sırrı çözmek için yola koyulacaktır.

2. Rituals (1977) – IMDB: 6.2: Beş doktor, Kanada’nın vahşi doğasının derinliklerine tatile gider. Ertesi sabah bir çift ayakkabı dışında tüm ayakkabıların kaybolduğunu görürler. Bu durumun ardından, kalan ayakkabılı kampçı yürüyüşe çıkıp yardım aramaya karar verir. Ancak o ayrıldıktan kısa bir süre sonra, dört arkadaş, kamplarının hemen dışında başı kesilmiş bir geyiğin kafasını gördüklerinde bu ormanda yanlış giden bir şeyler olduğunu fark ederler. Ayaklarında ayakkabıları olmasa da ormandan çıkan arkadaşlarının izini sürmeye karar verirler, ancak orman yolu gerçekten de güvenli midir?

3. The Family Stone – Aile Bağları (2005) – IMDB: 6.3: Wall Street’te başarılı bir iş insanı olan Everett Stone, muhafazakâr ve gergin mizaçlı sevgilisi Meredith Morton ile Noel için eve döner. Everett’ın ultra liberal ve gelenekçilik karşıtı ailesi ile tanıştığında, her şeye rağmen müstakbel kayınvalidesini ve ailenin diğer üyelerini memnun etmek için elinden gelenin en iyisini yapar. Ancak Everett’ın ailesi, muhafazakâr ve bağnaz insanların görünüşlerinden ses tonlarına kadar her şeylerinden nefret ettikleri için bu o kadar da kolay olmayacaktır.

4. Blood Work – Kanlı İş (2002) – IMDB: 6.4: Yakın zaman öncesinde kalp nakli geçirmiş emekli FBI çalışanı Terry McCaleb (Clint Eastwood), kendisine kalbini veren genç bir kadının ölümünü araştırmak üzere bu kadının ablası tarafından görevlendirilir. Olayla ilgilenmeye başladıktan kısa süre sonra, cinayeti rastgele bir soygun gibi görünecek şekilde düzenleyen katilin aslında Terry’nin FBI’da yıllardır takip ettiği bir seri katil olabileceği sonucuna varır. Los Angeles limanındaki yatında tehlikeden uzak yaşayan, doktorunun tavsiyeleri gereği araba dahi kullanamayan ve sürekli olarak dinlenen Terry, katili bulmak için dayanıklı olmak zorundadır. Acaba bu göreve hazır mı, katili yakalayabilecek mi?

5. Bal (2010) – IMDB: 7.1: Küçük bir çocuk olan Yusuf’un en yakın arkadaşı, Türkiye’nin ücra köşelerindeki ormanların ağaçlarından topladığı balla ailesinin mütevazı yaşamının geçim kaynağını sağlayan babasıdır. Yusuf sessiz bir çocuktur ve annesi onun geleceği için endişe duymaktadır. Belki babasının izinden gidecek ya da belki okul ona başka fırsatlar sunacaktır. Ancak bal hasadı yapılamadığında hem ailesi hem de Yusuf için işler ters gitmeye başlayacaktır. Yusuf’un en büyük korkuları ise babası ormandan eve dönmemesi ile tetiklenecektir.

6. The Summit of the Gods / Le Sommet des Dieux – Dünyanın Zirvesi (2021) – IMDB: 7.5: George Mallory ve arkadaşı Andrew Irvine, gerçekten de 8 Haziran 1924’te Everest’e tırmanan ilk insanlar mıydı? Yanıtları “evet” ise ki öyle, sadece yanlarında götürdükleri küçük Kodak fotoğraf makinesi bu gerçeği ortaya çıkarabilir. 70 yıl sonra Katmandu’da, Fukamachi adlı genç bir Japon muhabir, yıllardır kayıp olduğuna inanılan dışlanmış bir dağcı olan gizemli Habu Jôji’yi gördüğünde elindeki kamerayı tanır. Fukamachi, onu adım adım dünyanın zirvesine götüren bir yolculukta, imkansız yolculuklara tutkulu olan dağcıların dünyasına adım atmaya başlayacaktır.

7. Victoria (2015) – IMDB: 7.6: Berlin’e yeni taşınan ve Berlin’in yasalarına göre yaşamayı öğrenmeye çalışan genç bir İspanyol kadın olan Victoria, Berlin’deki barların birinde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Berlin’in yerlisi Sonne ile tanışır ve aralarında beklenmedik bir hızda bir çekim oluşur. Ancak işler hiç de bekledikleri gibi ilerlemeyecektir. Arkadaş grubundan tahsil edilmesi gereken eski bir borç nedeniyle gece bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria, Sonne ve arkadaşlarına yardımcı olmaya karar vererek olayların içine girer ama anlık bir macera gibi başlayan bu olay, kısa zaman içinde büyük bir kabusa evrilecektir.

8. Kaakkaa Muttai / The Crow’s Egg – Karga Yumurtası (2014) – IMDB: 8.3: Kaakkaa Muttai, bir gecekondu mahallesinde büyüyen ve hayatlarını demiryolu bahçesinden kömür çalarak kazanan iki küçük çocuk olan Periya Kakka Muttai (Vignesh) ve küçük kardeşi Chinna Kaaka Muttai’nin (Ramesh) günlük yaşamını konu alıyor. Anneleri (Ishwarya Rajesh) onları büyütürken babaları ise hapistedir. Periya ve Chinna’nın da diğer çocuklar gibi kendi hayalleri vardır ve bunlardan birisi de mahallelerinin yakınında yeni açılan pizza dükkanından bir pizza yiyebilmektir. Pizzaya olan merakları, yeni dükkanın ünlü Silambarasan tarafından açılmasından ötürüdür. Ne olursa olsun, bu lüks pizza dükkanına girmeye ve kendi paralarıyla bir dilim pizza yemeye karar verirler. Peki bu isteklerini yerine getirebilecekler mi? | Kaynak: ListeList