Fotoğraflarla Meclis muharebesi!

12 Ocak 2017 22:45

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AKP ile MHP'nin anlaşıp Genel Kurul'a getirdiği 'başkanlık anayasası'nı görüşüyor.

Dün akşamki görüşmelerde büyük olaylar çıktı. AKP'li ve CHP'li milletvekilleri Genel Kurul'da birbirlerine girdi, Meclis kürsüsü kırıldı, saksılar ve bardaklar havada uçuştu.

Meclis'teki ilk gerilim 'başkanlık anayasası'nın üçüncü maddesi oylandığı sırada yaşandı.

Anayasa'yı ihlal edip açık oy veren Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki AKP'li milletvekillerini cep telefonuyla görüntüleyen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan'ın telefonu elinden alınmak istendi.

Fatma Kaplan Hürriyet, AKP'li vekillerce darp edildi.

Meclis'teki en büyük kavga ise beşinci maddenin görüşmeleri sırasında yaşandı.

CHP’li Özgür Özel kürsüdeyken, "Burası milletin kürsüsü, bu kürsüyü sizlere bırakmayacağız" dedi, CHP’li vekilleri kürsüye davet etti.

Özel'in sözlerinin ardından CHP'li milletvekilleri kürsüyü işgal etti. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın oturuma 5 dakika ara verdi.

CHP'li milletvekillerinin kürsüye çıkmasıyla Genel Kurul karıştı. AKP'lilerle CHP'liler birbirine girdi, yumruklar konuştu.

Kavga sırasında bardakların ve bir saksının hava uçuştuğu görüldü. Büyük kavga sırasında TBMM kürsüsü kırıldı, üzerindeki mikrafon zarar gördü.

Bir AKP'li vekil CHP'li vekil tarafından bacağından ısırıldığını söyledi. Kavgada yaralanan CHP'li milletvekilleri oldu.

İşte Meclis'teki büyük kavgadan çarpıcı fotoğraflar...

Fotoğraflar: Cumhuriyet / Necati Savaş