En güzel 8 sonbahar rotası

Yaz ayları geride kaldı, sonbaharın tüm güzellikleri yurdun dört bir yanında kendini göstermeye başladı. İşte sonbaharda görülmesi gereken 8 rota:

22 Eylül 2022 15:53

EN GÜZEL 8 SONBAHAR ROTASI

ABANT: Sonbaharın görülmeye değer rotalarından Abant, her mevsim güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Abant; manzaraları, göl ve dağ havasıyla, Bolu kent merkezinin 35 km güneybatısında yer alıyor. İstanbul ve Ankara’ya yakınlığıyla da bilinen ve hafta sonu şehirden uzaklaşmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Gölü Tabiat Parkı’nda yürüyüş ve piknik yapılabilir, ata ve faytona binilebilir.

KAPADOKYA: Peri bacalarıyla öne çıkan Kapadokya, tarihî görünümü, kültürel zenginlikleri ve manzaralarıyla bölgeyi sonbaharda gezilecek en iyi yerlerden biri hâline getiriyor. Balon turu, at binme ve gün batımında motorla gezme ritüeli tavsiye edilen etkinliklerden.

En güzel 8 sonbahar rotası

HASANKEYF: Batman’ın yaklaşık 12 bin yıl geçmişi bulunan tarihî Hasankeyf ilçesi, sonbaharda görülmesi gereken yerlerden bir diğeri. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Hasankeyf, tarihi, doğası ve yöresel yemekleriyle de öne çıkıyor. Mezopotamya’nın en eski yerleşim yeri olarak bilinen Hasankeyf Ören Yeri’ni de görmeye değer yerlerden.

SAFRANBOLU: Mistik havasıyla sonbaharda gidilebilir bir başka rota ise Karabük’ün Safranbolu ilçesi. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Safranbolu, tarihi konakları, sokakları ve doğal güzellikleriyle keşfetmeye değer rotalardan.

MARDİN: Kendine özgü mimarî yapısı, tarihi evleri, kiliseleri ve sanatı görülmesi gereken değerler arasında. Mardin, yemek kültürü de ziyaretçilerine farklı lezzetler sunuyor.

UZUNGÖL: Türkiye’nin önemli turistik yerlerinden biri olan Uzungöl Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alıyor. Uzungöl, doğal güzellikleri, temiz havası, yöreye özgü ahşap evleri ve dereleriyle görülmesi gereken yerler arasında.

ADIYAMAN: Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Mezopotamya kenti Adıyaman görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı’da burada görülmesi gereken en önemli yer. | Kaynak: Ntv