Ehliyetsiz araba kullanmaktan "köfte"ye: Kurum’un Habertürk yayınında tartışılan sözleri

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, adaylığı ilan edildiği günden itibaren gündemden düşmeyen isimlerden. Ekrem İmamoğlu ile İstanbul mücadelesi siyasi gündemde sık sık yer alsa da Murat Kurum yaptığı gaflarla da haber olmayı başarıyor.

11 Mart 2024 17:25

EHLİYETSİZ ARABA KULLANMAKTAN "KÖFTE"YE: KURUM’UN HABERTÜRK YAYININDA TARTIŞILAN SÖZLERİ

Söylemleriyle tartışılan ve gündemden düşmeyen Kurum'un son olarak katıldığı bir canlı yayındaki açıklamaları tartışmalara neden oldu

KURUM'DAN "EHLİYET" GAFI: Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu Nedir Ne Değildir Özel programına canlı yayın konuğu olan Kurum, Ersoy’un “Küçükken hiç yaramazlık yaptınız mı?” sorusuna "Küçük yaramazlıklarımız vardır ama... Yaramazlık dersek eğer, ehliyet almamıştım ama araba sürmeyi biliyordum. Ankara'da bir gün işte arabayı sürüyorum..." şeklide yanıt verdi

Kurum, Ersoy’un “Yapmamışsınızdır onu bence ” diyerek araya girme çabasına rağmen gülerek "Yaptım. Ehliyetsiz araba kullandım" ifadelerini kullandı..

ERSOY VE KURUM ARASINDA İLGİNÇ "KÖFTECİ" DİYALOĞU: Programda Kurum ile Ersoy arasında geçen ilginç başka bir diyalog ise "Köfteci anısı" oldu

Ersoy'un "Köfteci hikayeniz varmış. Çocukları köfteciye mi götürmüşsünüz bir gün, korumasız?" sorusuna Kurum, "Fırsat buldukça gidiyoruz öyle köfte yemeye. Niye köfte dediniz?" şeklinde yanıt verdi. Kurum'un soru karşısında şaşırması sosyal medyada gündem oldu. Bunun üzerine Ersoy, "Bir köfteci hikayesi vardı tam hatılayamadım. Böyle bir başınıza bir şey mi geldi acaba diye" ifadelerini kullandı.

"GAZZE" SORUSUNA ENGELLEME: Programda gündem olan en önemli an ise bir seyircinin sorusunun sansürlenme ve mikrofonun elinden alınma anıydı. Ersoy'un seyircilerden soru istemesinin ardından mikrofonu alan genç kadın, "Başkanım şimdi seçimi kazandığınızda Filistin ve Gazze için ne gibi.." dedikten sonra stüdyodan "Bu olmaz, alabilir miyim mikrofonu ben" sesi duyuldu. Mehmet Akif Ersoy da bunun üzerine "Hemen verebilir misin mikrofonu lütfen" dedikten sonra genç kadının elindeki mikrofon başka birine verildi. Murat Kurum soruyu yanıtlamadı. Ardından gelen soru ise Nişantaşından bir öğrencinin "Aile WhatsApp grubunuz var mı?" oldu. Sunucu Mehmet Akif Ersoy bu soru üzerine "Bize böyle gelin ya" dedi.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olayın ardından Murat Kurum, programdan sonra söz konusu katılımcıyla bir video çekerek soruyu cevapladı. O anları da sosyal medya hesabından paylaşan Kurum, "Canlı yayın sırasında bir genç kardeşimiz istediği soruyu soramadı. Program sonrasında, kardeşimizle görüştüm. Sorusunu sordu, ben de cevapladım. Gençler soracak, biz cevaplayacağız" notunu düştü.