1-Baharatlı yiyecekler: Baharatlı yiyecekleri tamamen bırakmayın ama onları tüketirken biraz daha dikkatli olun. Baharatlı yiyecekler, menopoz dönemindeki kadınlarda yaygın olan bir cilt rahatsızlığı rozasea yani gül hastalığını alevlendiriyor. Nasıl mı?
Baharatlı yiyecekler kan damarlarını genişleterek cildinizin kızarmasına veya lekeli görünmesine neden olabilir.
2-İşlenmiş etler: Şarküteri ürünlerini sadece kalp sağlığınız için değil, cildiniz için de vazgeçmeniz gereken besinler arasında yer alıyor.
Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş etlerin tümü yüksek oranda doymuş yağ, sodyum ve sülfit içerir. Bunların hepsi de cildi kurutur ve iltihaplanmaya neden olarak kolajen üretimini zayıflatır.
3-Alkol: Alkol dehidre (su kaybına yol açan) edicidir ve bu da cildinizi doğrudan etkiler. Sonuçta cildinizin %64'ü sudur. Ayrıca yoğun bir alkol tüketiminden sonra cildiniz daha şiş görünebilir.
Bununla birlikte kolajen kaybına neden olarak kırışıklıklara yol açabilir. Alkolü sadece cildiniz için değil, genel sağlığınız için de liste dışı bırakın.
4-Şekerli gıdalar: Tatlı tüketmek, kontrolünüz altında olduğu sürece o kadar zarar vermez. Şeker yüklü çok fazla işlenmiş gıda tüketirseniz vücudunuz kolajene zarar veren birtakım maddeler üretecektir. Yani ne kadar fazla şeker tüketirseniz o kadar hızlı yaşlanırsınız.
5-Tuz: Tuz vücudu hem susuz bırakır hem de ciltte ödeme yol açar. Bu da cildinizin kırışmasına sebep olarak yaşlanmanızı hızlandırır.
6-Asitli içecekler: İçinde çok fazla şeker ve asit bulunan bu içecekler, dehidrasyona yol açarak cildinizi susuz bırakırlar.