Balkanlar, Mısır, Dubai… Vizesiz tatilin öne çıkanlarında fiyatlar ne durumda?

Devam eden vize sorunu nedeniyle yurtdışı tatili seçeneklerinde vizesiz destinasyonlar öne çıkmaya devam ediyor. Bu yılın gözdesi Balkanlar, Mısır ve Dubai oldu.

24 Nisan 2024 08:33

Balkanlar, Mısır, Dubai… Vizesiz tatilin öne çıkanlarında fiyatlar ne durumda?

Türkiye’de turistik bölgelerdeki fiyat artışlarının tatilciyi yurtdışına yönlendirdiği görülüyor. Turizmciler, geçen seneye göre yurtdışı seyahatlere talebin yüzde 50’nin üzerinde arttığını belirtiyor.

Ancak Yurtdışı tatilinde vize sorunu birçok ülkede devam ediyor. Bu nedenle tatilciler, vizesiz yurtdışı yerlerini tercih etmeye başladı. Bu yılın gözdesi Balkanlar, Mısır ve Dubai oldu.

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, ''Vize gerekmediği ve fiyatları daha hesaplı olduğu için Balkan turları ve özellikle Türkiye’deki sahil otellerine çok ciddi bir alternatif teşkil ettiği için Mısır’da Sharm El Sheikh bu sene çok yoğun talep görüyor. Geçtiğimiz ekim ayından başlayarak sonbahar-kış-ilkbahar döneminin yıldızı ise Dubai olmuştu. Özellikle sömestr ve Ramazan Bayramı tatillerinde Dubai’de Türk turist rekorları kırıldı desek yeridir. Bir başka talep patlaması da Fas turlarında yaşanıyor” dedi.

İKİ KİŞİ 26 BİN TL’DEN BAŞLIYOR: - SHARM EL SHEİKH TURU 3 GECE 2 KİŞİ 26 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

- BALKAN TURLARI 7 GECE 2 KİŞİ 46 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

- BELGRAD TURU 3 GECE 2 KİŞİ 31 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

- DUBAİ TURU 3 GECE 2 KİŞİ 33 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

- TAYLAND TURU 7 GECE 2 KİŞİ 72 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

- MARAKEŞ TURU 3 GECE 2 KİŞİ 51 BİN TL’DEN BAŞLIYOR. *En uygun fiyatlar alınmıştır.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/balkanlar-misir-dubai-on-planda-vizesiz-tatilin-hitleri-42450790