Bakan, “2021 yılı sonuna doğru hizmete alacağız” demişti; Sabiha Gökçen Havalimanı metro projesi gecikecek

29 Ocak 2021 11:50

Bakan, “2021 yılı sonuna doğru hizmete alacağız” demişti; Sabiha Gökçen Havalimanı metro projesi gecikecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’nun, " İnşallah çalışmaları tamamlayıp 2021 yılı sonuna doğru hizmete almayı ve yolcu taşımayı hedefliyoruz” dediği Sabiha Gökçen Havalimanı metro projesinin yıl sonuna yetişmesinin mümkün olmadığı bildirildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun belirlenen tarihte bitirilemeyeceği ve gecikeceği kaydedildi. Bu yılın sonunda açılacağı açıklanan metronun gelinen nokta itibariyle hayata geçemeyeceği öğrenildi.

İkinci piste benzer bir politikanın burada da izlenebileceği ve bu nedenle çalışmaların gereken hızda götürülmediği iddia edildi.

Kadıköy'den binen bir yolcunun direkt ulaşım sağlayacağı metro projesinde şu ana kadar kaba inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı ancak 15 bin metro ray hattının 5 bin metresinin döşendiği ve Elektro mekaniğin %35 i tamamlandığı belirtildi.

Bu şartlarda bu yılın sonunda açılmasının mümkün olmadığı ifade edilirken, ne kadar süre gecikeceği ise belirsizliğini koruyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda artan trafik nedeniyle ikinci pist yapılması kararı alınmış ve 2015 yılında da ihalesi yapılmıştı. Ancak aradan geçen 6 yıla rağmen ikinci pist bir türlü bitirilmemiş ve İstanbul Havalimanı'na olan ilginin azalmaması için geciktirildiği kulislerde gerekçe gösterilmişti.

Metro projesinde de benzer bir politikanın izlendiği ve ulaşımın kolaylaşması ile yolcuların Sabiha Gökçen Havalimanı'na kayabileceği iddia edildi.

İstanbul Havalimanı yolcu sayısının olumsuz olarak etkilenmemesi için projenin geciktirildiği bu yılın sonunda yetişmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Belirlenen takvimde metronun 10 ay sonra hizmete açılması planlanıyor.