Akıllı lens: Google, eczacılık şirketi Novartis ile ortak bir proje başlatarak kandaki glikoz seviyesini ölçen ve gözde odaklanma sorununu otomatik olarak düzelten yeni akıllı lensler geliştirileceğini açıkladı
Yeşil köprü: İngiltere’nin başkenti Londra’daki Thames Nehri üzerinde sadece yayalara açık bahçeli bir köprü yapılmasını öngören projeye izin verildi. 175 milyon sterline mal olacak 367 metre uzunluğundaki köprünün 2018’de kullanıma açılması planlanıyor.
Robot sürüsü: Harvard Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ndeki araştırmacılar, bağımsız hareket eden 1000’den fazla minik robot yaparak dünyanın en büyük robot sürüsünü oluşturdu. Robotların özelliği, aldıkları komutla harekete geçip kendilerinden istenen şekilleri oluşturmaları.
Kubbeli havaalanı: Singapur’un Changi Havaalanı’nda, serası da olan cam kubbeli ve kamuya açık büyük bir alanın inşa planları açıklandı.
Kazablanka kulesi: Fas’ın Kazablanka kentinde inşa edilmesi planlanan El Nur Kulesi, 540 metre ile Afrika’nın en yüksek gökdeleni olacak. Suudi bir yatırımcı tarafından finanse edilecek yapının 1 milyar dolara mal olması bekleniyor.
Üç boyutlu Londra: Google Maps, Londra’nın üç boyutlu görüntülerini yayımlıyor. 45 derece açıyla çekilmiş kuşbakışı görüntüler kentin ünlü turistik bölgelerinin ayrıntılı görüntülerini sunuyor.
Kum tepeli tasarım: Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’nin Şarika kentinde atık işleyen bir şirketin merkezi, çöldeki kum tepelerinden esinlenen bir tasarımla inşa edilecek. Tasarım İngiliz mimar Zaha Hadid’e ait.
Güneşte su kaynatmak: Nepal’de deniz seviyesinden 3700 metre yüksekteki Şerpa köylerinde su kaynatmak için güneş enerjisinden yararlanılıyor. Himalayalar’da yaşayan etnik bir halk olan Şerpalar dağcıların yüklerini taşımalarıyla biliniyor.
Ödüllü müze: Pompidou-Metz modern sanat müzesi 2010’da Fransa’nın Metz kentinde inşa edildi. Japon mimar Shigeru Ban bu tasarımıyla saygın Pritzker Ödülü’ne layık görüldü.
Robot taraftarlar: Koreli beyzbol takımı Hanwa Eagles, maçlarında daha canlı bir atmosfer yaratmak için boş tribünleri robot taraftarlarla doldurarak yeni bir yöntem uygulamaya koydu.