Gündem

Kızılbük’teki devremülk inşaatı, 55 yeni ruhsat ile proje 205 bin metrekare büyüklüğe ulaştı!

"Anlaşılamayan nokta ise şu: CHP’li Marmaris Belediyesi nasıl olmuş da milli park içindeki bu proje için önüne gelen her dilekçeyi, projeyi onaylayıvermiş?”

12 Nisan 2024 09:45

Milli Park sınırları içinde olmasına karşın başlayan ve tüm tepkilere rağmen devam eden Muğla’da Sinpaş Grubu’nun, Marmaris İçmeler’deki Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi, 10 kat yüksekliğe ve 205 bin metrekarelik büyüklüğe ulaştı. Gazete Oksijen yazarı Ali Boratav, söz konusu projeyle ilgili sorunları aktardığı bugünkü “Bu garabeti kimse görmüyor mu?” başlıklı yazısında tepkisini “Bir kitap olur ama Marmaris geri gelmez” diye uyardı.

Ali Boratav, “Türkiye kıyılarında bu kadar çok protesto ve bu kadar fazla sayıda dava konusu olmuş bir inşaat da herhalde görülmemiştir. Ama ne hikmetse, Çevre Bakanlığı, Muğla Valiliği bu girişime her kapıyı açıyor; Marmaris Belediyesi açılan her dava daha bitmeden yeni bir ruhsat veriyor.  Ve inşaat tüm hızıyla sürüyor” eleştirisi getirdi.

Boratavi “Çünkü bu proje, her ne kadar son yangından büyük zarar görmüş olsa da Marmaris’in yeşil doğasına büyük bir darbe. Ayrıca hem limanı çevreleyen beton duvara çok büyük bir bakla eklenmiş olacak, hem de zaten can çekişen Marmaris liman bölgesinde denizi hayli olumsuz etkileyecek…” ifadelerini kullandı.

“Son dönem Marmaris Belediye Başkanı, Kızılbük projesine 55 yeni inşaat ruhsatı vermiş”

“Son dönem Marmaris Belediye Başkanı, Kızılbük projesine 55 yeni inşaat ruhsatı vermiş. Proje 1987 yılında ilk yapı ruhsatını aldığında 46 bin metrekare. Bu 55 yeni ruhsat ile birkaç yıl içinde 205 bin metrekare büyüklüğe ulaşmış” bilgisini paylaşan Boratav, “Anlaşılamayan nokta ise şu: CHP’li Marmaris Belediyesi nasıl olmuş da milli park içindeki bu proje için önüne gelen her dilekçeyi, projeyi onaylayıvermiş?” diye sordu.

Boratav, yazısında, projeyle bölgenin kaldıramayacağı büyüklükte insan sayısına ulaşılacağına ve bunun yanında getireceği sorunlara dikkati çekti.

Boratav, “Proje sahasında özellikle yaz aylarında en aşağı 6 bin kişilik bir ek nüfustan bahsediliyor” diye yazdı.

Oksijen'de yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Mahkeme, Sinpaş'ın Kızılbük projesine dair verilen 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti

TIKLAYIN - Kızılbük Koyu: Marmaris Belediyesi topu çevre il müdürlüğüne attı; şirket patlayıcı iddiasını yalanlamadı, “Bakir ve ağaçlıklı bir alan değildir” dedi

TIKLAYIN - Marmaris Kızılbük koyundaki inşaat sürüyor; “Projedeki sınırlar ihlal edilmiş, kumsal tahrip edilip, kıyıdaki ağaçlar kesilerek denizin dibine beton santrali kurulmuş!”

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: Dağda yangını söndürürken, yamaçtaki koya 'ÇED Gerekli değildir' raporu vermişler

TIKLAYIN - AKP'li milletvekilinin şirketi tarafından Kızılkum Koyu'nda proje çalışması başlatıldı!

TIKLAYIN - Davalar devam ederken Sinpaş, milli parkın içine şantiye kapısı açtı

TIKLAYIN - Marmaris Kent Konseyi, Kızılbük'teki devremülk inşaatının açığa çıkmış temelini paylaştı, Marmaris Belediyesi ve valiliğe seslendi: Güncel hangi yönetmeliklere uygun bu yapı?

TIKLAYIN - Sinpaş’ın Kızılbük’teki devremülk inşaatı durduruldu

TIKLAYIN - Şinpaş’ın Marmaris Kızılbük’teki tartışmalı otel projesine “ÇED” onayı