TARİH
16 Mart 2024
Hafta içinde kaybettiğimiz Arif Keskiner (daha çok bilinen adıyla Çiçek Arif) sanat dünyasının en renkli insanlarındandı…
Devamını OkuTARİH
03 Şubat 2024
Şarap mahzeni mutfağından daha ünlü olan Paris’in en seçkin restoranı Tour d’Argent’ın 300 bin şişelik kavı soyuldu. Kibar hırsızlığın öyküsü…
Devamını OkuTARİH
27 Ocak 2024
Damak tadımıza damga vuran üç köklü kuruluş, asırlara uzanan öykülerini dev kitaplarda topladı
Devamını OkuTARİH
30 Aralık 2023
Yılın son yazısında 12 ayın değerlendirmesini yapıp en önemli olaylarını derlemek yaygın bir gelenektir. Ben de öyle yaptım. İşte yeme-içme dünyasında bu yıl iz bırakanlar…
Devamını OkuTARİH
16 Aralık 2023
Şarap üreticileri ve içki ithalatçılarından 50 milyona varan teminatlar istenen yönetmelik yürürlüğe girerse, butik şarap ve içkilere “Elveda” diyeceğiz…
Devamını OkuTARİH
09 Aralık 2023
Yeşil adanın az bilinen gastronomik hazinelerinin peşinde geçen bir hafta sonundan izlenimler
Devamını OkuTARİH
25 Kasım 2023
AKP’nin bilinçli bir “Arabizasyon” politikasıyla kimliğini değiştirmeye çalıştığı Taksim bu basıncı püskürtüyor, birbiri ardına açılan kaliteli mekânlarıyla kendisine küsen İstanbulluları yeniden çağırıyor…
Devamını OkuTARİH
28 Ekim 2023
İskoçya’nın isli viskileriyle ünlü Islay adasından, okyanus kıyısındaki damıtımevlerinden izlenimler…
Devamını OkuTARİH
14 Ekim 2023
Seyahat dünyasının yeni akımı şarap turizmi, ülkemizde de hiç olmadığı kadar zenginleşti…
Devamını OkuTARİH
30 Eylül 2023
Geçen hafta sonu Boğazkere üzümünün anavatanı Diyarbakır’da, yöresel şarap ve peynirlerin peşindeydim. Umut veren izlenimlerle döndüm…
Devamını OkuTARİH
16 Eylül 2023
100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in armağanlarından biri de modern gastronomi kültürümüz
Devamını OkuTARİH
09 Eylül 2023
"İçki sanayii" Cumhuriyet'in stratejik bir iş alanıydı, tarıma dayalı kalkınmanın da bir yoluydu
Devamını OkuDaha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.