CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li bazı kurmayların çevrimiçi yaptıkları toplantı hakkında, “Etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz” diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a tepki göstererek, “Dumanla mı haberleşecekler?” ifadesini kullandı.
Cumhuriyet’e konuşan Günaydın, toplanma nedenlerinin CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) mahalle delege seçimleri başlamışken altı il ve 15’e yakın ilçe örgütünün görevden alınması ve buna yönelik itirazlarını dile getirmek üzere Parti Meclisi (PM) toplantısı için olağanüstü bir toplantı çağrısı yapmak olduğunu söyledi. Günaydın, tüzüğün kendilerine bu yetkiyi verdiklerini dile getirdi.
"Gizlisi saklısı yok, bunun neresi etik dışı"
Parti Sözcüsü Öztrak’ın MYK sonrası yaptığı, “etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz” açıklamasına da yanıt veren Günaydın, şöyle konuştu:
“Sızdırılan videoda PM üyeleri bu konuyu kendi aralarında siyasi ve hukuki bir meşruiyet çerçevesi içerisinde konuşuyor ve olgunlaştırıyorlar. Bir dilekçe hazırlığı ve imza toplama sürecinden bahsediyorlar. Tüzük bu yetkiyi vermişse bu yetkiyi PM üyeleri nasıl kullanacaklar? Toplantı yapmadan mı yapacaklar, aralarında telapati mi geliştirecekler, dumanla mı haberleşecekler? Ya zoom toplantısı yapılacak ya da fiziki toplantı yapılacak. Bu son derece doğaldır. Toplantının içeriğinde de ne nezaket ne de parti yararı açısından bir sorun bulunmamaktadır. Orada ifade ettiği görüşler çoğumuzun kamuoyunda ifade edilen görüşlerdir. Gizlisi saklısı yoktur. Bunun neresi etik dışı, bunun neresinde başka türlü bir davranma olanağı var. PM üyeleri nasıl olacak da bir araya gelip toplantı yapacaklar. Toplantıda PM üyesi olmayanlar da vardı ancak partide süre giden tartışmaların bir parçası. Böyle toplantılarda bir araya gelmek son derece doğaldır. Bu toplantılar hep yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir. Bunların tamamı partinin daha iyi olmasına yönelik düşüncelerdir.”
"İmamoğlu dışında başka belediye başkanı yoktu"
Sızdırılan videoda yer alan ve belirsiz olan “katılımcı”nın “tanınmış bir belediye başkanı” olduğu iddasına da yanıt veren Günaydın, “İmamoğlu dışında başka bir belediye başkanı yoktu” diye konuştu.
TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan sızdırılan video ile ilgili ilk açıklama: Bunu parti içinden mi değil mi araştıracağız
TIKLAYIN - CHP MYK’da bazı üyeler, Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’ın istifalarını istedi


