TARİH

02 Mart 2025

İftar sofralarının boynu bükük

Ramazan’ın en sevdiğim yanı (umarım günaha girmiyorumdur), iftar sofralarıdır. Varlıklı veya yoksul sofralar... Fark etmez. Her ikisinde de bir ziyafet havası, değişik bir lezzet, kendine göre bir zenginlik vardır

Devamını Oku

TARİH

23 Şubat 2025

Küçük balıklar bile boğazımızda kaldı

Biraz istavrit, birkaç kırmızı turp, bir bağ taze soğan, bir kıvırcık alıp eve gidin. İstavritleri biraz yağda kızartıp, afiyetle yiyin. Kalan kızartma yağını da bir şişeye koyup, bir sonraki ziyafete saklayın. Tutumlu, gıdım gıdım bir yaşam! 

Devamını Oku

TARİH

16 Şubat 2025

Hem öldürür hem güldürür

Patatesten ne yapılmaz ki! Kızartması, haşlaması, püresi, omleti, kumpiri, etli yemeği, cipsi, köftesi, alkolünden yapılan içkileri… Mutlaka unuttuklarım vardır. Patatese biraz saygı lütfen!

Devamını Oku

TARİH

09 Şubat 2025

Sığır toynağının etini yediniz mi?

Eski defterleri karıştırınca aklıma yediğim çeşitli yiyecekler geldi, neler yemişim neler! Umarım midenizi bulandırmam...

Devamını Oku

TARİH

02 Şubat 2025

2025 yılında sofralar “çerçöp”le dolacak

Geleceğin yeme politikası, şimdi biz Türklere Mars kadar uzakta. Ama bu pahalılık sürerse, aç ölmek yerine, alternatif beslenmeye kapıları açacağız sanırım

Devamını Oku

TARİH

26 Ocak 2025

Hemingway gibi olabilmek

Hemingway'i uzun yıllar delice takip ettim. Kendi yolumu bulduktan sonra da ardından koşturmayı sürdürdüm. Bu 40 yıl sürdü. Artık yoruldum. Çünkü onun yemede, içmede, gezmede, sevmede hiçbir ölçüsü yoktu. Sonunda anladım ki, onun gibi olmak imkansızmış

Devamını Oku

TARİH

19 Ocak 2025

Esin perisi yemek ister

İyi eser vermek istiyorsanız, esin perinizi asla aç bırakmayın!

Devamını Oku

TARİH

12 Ocak 2025

Selim İleri iyi bir Oburcuk’tu

Selim İleri ile yıllarca öğle ve akşam yemeklerini paylaştım. Biraz sonra “Oburcuk Mutfakta” adlı kitabından aldığım anıların bir kısmını dinledim. Kâh güldüm, kâh efkarlandım

Devamını Oku

TARİH

05 Ocak 2025

Yerim böyle tehlikeli mesleği!

Keyifli bir meslek icra ettiğimizi itiraf etmeliyim. Bu işin bazı zararları yok değil. Her işin bir riski vardır, bizimki de lezzet! Ama bu riskler, insanı kahraman etmeye yetmez!

Devamını Oku

TARİH

29 Aralık 2024

Dünya sarhoşları için ayılma formülleri

Dünyada ne kadar ülke varsa bir o kadar da ayılma formülü vardır. Bence ayılmanın tek formülü, gece ölçülü içmektir. Hele eve gitmeden önce bol sarımsak ve sirkeli, damardan duble işkembe çorbası içerseniz, ertesi gün zımba gibi kalkarsınız

Devamını Oku

TARİH

22 Aralık 2024

Bu yazıyı mideniz sağlamsa okuyun!

Nüfus artışı ve iklimlerdeki değişim bu hızla devam ederse, sanırım kimse hiçbir yiyecekten tiksinmeyecek, karnını doyurabilmek için bulduğu her şeyi yiyecek

Devamını Oku

TARİH

15 Aralık 2024

Daldan dala mutfaktan notlar

Adolf Hitler, kendini halkına vejetaryen olarak tanıtıyordu. Aslında bunda bir miktar doğruluk payı vardı. Çünkü hazım zorluğu çektiği için, et ve ağır hamur işleri yemekten kaçınıyordu

Devamını Oku