TARİH
26 Ocak 2025
Hemingway'i uzun yıllar delice takip ettim. Kendi yolumu bulduktan sonra da ardından koşturmayı sürdürdüm. Bu 40 yıl sürdü. Artık yoruldum. Çünkü onun yemede, içmede, gezmede, sevmede hiçbir ölçüsü yoktu. Sonunda anladım ki, onun gibi olmak imkansızmış
Devamını OkuTARİH
19 Ocak 2025
TARİH
12 Ocak 2025
Selim İleri ile yıllarca öğle ve akşam yemeklerini paylaştım. Biraz sonra “Oburcuk Mutfakta” adlı kitabından aldığım anıların bir kısmını dinledim. Kâh güldüm, kâh efkarlandım
Devamını OkuTARİH
05 Ocak 2025
Keyifli bir meslek icra ettiğimizi itiraf etmeliyim. Bu işin bazı zararları yok değil. Her işin bir riski vardır, bizimki de lezzet! Ama bu riskler, insanı kahraman etmeye yetmez!
Devamını OkuTARİH
29 Aralık 2024
Dünyada ne kadar ülke varsa bir o kadar da ayılma formülü vardır. Bence ayılmanın tek formülü, gece ölçülü içmektir. Hele eve gitmeden önce bol sarımsak ve sirkeli, damardan duble işkembe çorbası içerseniz, ertesi gün zımba gibi kalkarsınız
Devamını OkuTARİH
22 Aralık 2024
Nüfus artışı ve iklimlerdeki değişim bu hızla devam ederse, sanırım kimse hiçbir yiyecekten tiksinmeyecek, karnını doyurabilmek için bulduğu her şeyi yiyecek
Devamını OkuTARİH
15 Aralık 2024
Adolf Hitler, kendini halkına vejetaryen olarak tanıtıyordu. Aslında bunda bir miktar doğruluk payı vardı. Çünkü hazım zorluğu çektiği için, et ve ağır hamur işleri yemekten kaçınıyordu
Devamını OkuTARİH
08 Aralık 2024
Ben, Anadolu peynirlerini pek severim. Bin türlü ot ve çiçeğin boy verdiği ovalarda beslenen hayvanların sütünden yapılan peynirleri tatmaya bir türlü doyamam. Sorarım, ararım, bulursam alıp tadına bakarım
Devamını OkuTARİH
01 Aralık 2024
Bir şeyin tadını alabilmemiz için yapılan işlemler hiç de estetik değildir. Örneğin yiyeceği önce ağzımıza alıp, tükürük ve enzimlerle hamur haline getirmeli, çiğnemeli ve yutmalıyız. Yani tat olma duyusu söz konusu olduğunda, nesneleri parçalayarak, imha etmek kaçınılmazdır
Devamını OkuTARİH
25 Kasım 2024
Müzik, dans, aşk, seks, soygun ve cinayet tekmili birden iç içe...
Devamını OkuTARİH
17 Kasım 2024
Lezzetli bir yumurtanın sarısının, sıcağa yakın bir ısısı, akıcı bir kıvamı olması gerekir. Yumurtanın beyazı ise ipek bir örtü gibi sarıyı sarıp sarmalamalıdır
Devamını OkuTARİH
10 Kasım 2024
Türkiye bir börek cenneti. Ana malzeme yufka. Zaten lezzetin en belirleyici unsuru yufka. İnceliği, kaç kat olduğu, ne çeşit un kullanıldığı...
Devamını OkuDaha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.