TARİH

26 Ocak 2025

Hemingway gibi olabilmek

Hemingway'i uzun yıllar delice takip ettim. Kendi yolumu bulduktan sonra da ardından koşturmayı sürdürdüm. Bu 40 yıl sürdü. Artık yoruldum. Çünkü onun yemede, içmede, gezmede, sevmede hiçbir ölçüsü yoktu. Sonunda anladım ki, onun gibi olmak imkansızmış

Devamını Oku

TARİH

19 Ocak 2025

Esin perisi yemek ister

İyi eser vermek istiyorsanız, esin perinizi asla aç bırakmayın!

Devamını Oku

TARİH

12 Ocak 2025

Selim İleri iyi bir Oburcuk’tu

Selim İleri ile yıllarca öğle ve akşam yemeklerini paylaştım. Biraz sonra “Oburcuk Mutfakta” adlı kitabından aldığım anıların bir kısmını dinledim. Kâh güldüm, kâh efkarlandım

Devamını Oku

TARİH

05 Ocak 2025

Yerim böyle tehlikeli mesleği!

Keyifli bir meslek icra ettiğimizi itiraf etmeliyim. Bu işin bazı zararları yok değil. Her işin bir riski vardır, bizimki de lezzet! Ama bu riskler, insanı kahraman etmeye yetmez!

Devamını Oku

TARİH

29 Aralık 2024

Dünya sarhoşları için ayılma formülleri

Dünyada ne kadar ülke varsa bir o kadar da ayılma formülü vardır. Bence ayılmanın tek formülü, gece ölçülü içmektir. Hele eve gitmeden önce bol sarımsak ve sirkeli, damardan duble işkembe çorbası içerseniz, ertesi gün zımba gibi kalkarsınız

Devamını Oku

TARİH

22 Aralık 2024

Bu yazıyı mideniz sağlamsa okuyun!

Nüfus artışı ve iklimlerdeki değişim bu hızla devam ederse, sanırım kimse hiçbir yiyecekten tiksinmeyecek, karnını doyurabilmek için bulduğu her şeyi yiyecek

Devamını Oku

TARİH

15 Aralık 2024

Daldan dala mutfaktan notlar

Adolf Hitler, kendini halkına vejetaryen olarak tanıtıyordu. Aslında bunda bir miktar doğruluk payı vardı. Çünkü hazım zorluğu çektiği için, et ve ağır hamur işleri yemekten kaçınıyordu

Devamını Oku

TARİH

08 Aralık 2024

Anadolu peynirinde ilk 10 güzel

Ben, Anadolu peynirlerini pek severim. Bin türlü ot ve çiçeğin boy verdiği ovalarda beslenen hayvanların sütünden yapılan peynirleri tatmaya bir türlü doyamam. Sorarım, ararım, bulursam alıp tadına bakarım

Devamını Oku

TARİH

01 Aralık 2024

Yemek yemek felsefe yapmaktır

Bir şeyin tadını alabilmemiz için yapılan işlemler hiç de estetik değildir. Örneğin yiyeceği önce ağzımıza alıp, tükürük ve enzimlerle hamur haline getirmeli, çiğnemeli ve yutmalıyız. Yani tat olma duyusu söz konusu olduğunda, nesneleri parçalayarak, imha etmek kaçınılmazdır

Devamını Oku

TARİH

25 Kasım 2024

Rio'da kahkaha gibi bir yaşam

Müzik, dans, aşk, seks, soygun ve cinayet tekmili birden iç içe...

Devamını Oku

TARİH

17 Kasım 2024

Yumurta nasıl kırılır?

Lezzetli bir yumurtanın sarısının, sıcağa yakın bir ısısı, akıcı bir kıvamı olması gerekir. Yumurtanın beyazı ise ipek bir örtü gibi sarıyı sarıp sarmalamalıdır

Devamını Oku

TARİH

10 Kasım 2024

Hayat börekle daha güzel

Türkiye bir börek cenneti. Ana malzeme yufka. Zaten lezzetin en belirleyici unsuru yufka. İnceliği, kaç kat olduğu, ne çeşit un kullanıldığı...

Devamını Oku