08 Aralık 2019

Mutlu haberler

Türkiye'den ve dünyadan 11 mutlu haber. Dünyada güzel şeyler de oluyor…

Küçüklere ev yapıyoruz

Soğuklarda üşüdüğü için burnunu yere yaslayan, araç motorlarının içine giren kediler, kendi kendilerine kıvrılıp uyuyan köpekler… Biz sıcak evlerimize koşarken onlar için hayat kış aylarında çok zor. Bunun farkında olan Koroplast, Youtube'da bir basit kedi evi yapımı videosu paylaştı. Aynı yöntemi, ebatları daha büyük tutarak köpekler için de kullanabilirsiniz. 

Hoşçakal Lil Bub

Instagram'ın ünlü kedisi Lil Bub, 8 yaşında hayata veda etti. "Ekstrem kedi cüceliği" diye bir rahatsızlığı olan ve bundan dolayı da farklı bir ifadesi olan Bub, gerçekten de gülümseten güzellikteydi. Hayatının en güzel yanı ise, insanı sayesinde bilimsel araştırmalar için topladığı 700 bin dolarlık fon oldu. Kendi gibi kemik rahatsızlıkları yaşayan hayvan ve insanlar için yapılan genetik ve biyolojik araştırmaların yüzü olan Bub, sevgiyle uyusun! Onun sayesinde yeniden minicik bir canın bile ne kadar büyük etkisinin olacağını gördük. 

Haydarpaşa'ya farklı bakış

Türkiye'de faaliyet gösteren ve çok çok sevdiğimiz dört kültür kurumu, Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Büyükelçiliği, Goethe Enstitüsü ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) ortaklığında yürütülen Be Mobile – Create Together! projesinin ilk dönem ürünleri beklediğimizden de güzel oldu. Be Mobile-Create Together! projesi kapsamında Fransa, Almanya ve Hollanda'dan gelen sanatçılar, İstanbul'da İKSV Sanatçı Evi ve arthereistanbul'da konaklıyor. Üç ay boyunca şehri deneyimleyen ve üretimlerini burada devam ettiren sanatçılar, bu dönem yaptıkları çalışmaların bazılarını yine İstanbul'da sergileme imkânı buluyor. Bunlardan en ilgi çekici eserlerden biri Haydarpaşa'da. 15 Aralık'a kadar İstanbul Şehir Hatları Haydarpaşa İskelesi'nde Berlin merkezli ses sanatçısı Abel Korinsky'nin ışık ve ses enstalasyonunu görebilirsiniz. Enstalasyon eşliğinde 1917'de ünlü mimar Vedat Tek'in (1873-1942) tasarladığı, usta seramikçi Hafız Mehmed Emin Efendi'nin (1872-1922) ise Kütahya seramiğiyle kapladığı bu muazzam tarihi binayı farklı bir şekilde tecrübe edebilirsiniz. Yalnız sergiyi 18.00-23.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

Veyasin

Yaptığı işlerinin takipçisi olduğumuz Veyasin'den beklediğimiz yeni şarkılar geldi! Hey Douglas projesiyle de bildiğimiz Veyasin, rap'e sağlam bir dönüş yapmış ve yine otantik ezgileri 10 numara şekilde dahil etmiş. 3 şarkılık albümü Kamp Records imzası taşıyor. Favorim "Dadandılar" olsa da Veyasin ilk klibi "Baksen" şarkısına çekmiş. Klip mi? Şarkılar gibi çok iyi!

Müzede dizi keyfi

Şehrin yenilikçi müzelerinden Pera Müzesi'nde Film Programları yine ilginç bir seçki sunuyor: Türkiye, Danimarka, ABD ve İngiltere yapımı 4 farklı diziden oluşan Arkası Şimdi! programı, izleme deneyiminin online platformlar ya da bilgisayar ekranlarıyla sınırlı kaldığı günümüz alışkanlıklarına atıfla izleyicisine, sinema perdesinde aralıksız dizi izleme olanağı sunuyor. Programda yer alan Türkiye, Danimarka, ABD ve İngiltere yapımı 4 dizi; cinsel kimlik mücadeleleri, olgunlaşma, aşk ve yüzleşme konularına odaklanıyor.

Arkası Şimdi! programı, 11 – 28 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak sunuluyor. Film programına özel hazırlanan Spotify listesine bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Can Oflaz

Yaptığı looplarla tanıdığımız ve sesini çok sevdiğimiz Can Oflaz, düzenlemelerini kendi yaptığı cover şarkılardan oluşan albümü "Hayal"i yayınladı. Albümün ilk klibi "Vazgeçtim" şarkısına çekilmiş. Fakat Can şarkıyı öyle bir söylemiş ki… İnsanın kalbine söylenmemiş sözler, yazılmamış mektupların hepsi oturuyor resmen. 

Elveda hapşırık

Sabahları gözleri şiş uyanan, evde sürekli hapşıranlara müjdeli haber: LG, dünyada sadece LG markalı çamaşır makinelerinde bulunan "Steam™" özelliği sayesinde, alerjik reaksiyonlara neden olan ev akarlarını ve enfeksiyonlara neden olan bakterileri yüzde 99,9'a varan oranda yok ediyor. "Alerjiyi çeken bilir" ve tozlardan, polenlerden arınmak için çamaşırları yıkayıp durma gerekliliğini de en iyi alerjenler bilir… O nedenle bu haber oldukça mutluluk verici! 

Ece Gözen

Türkiye'de ilk kez laboratuvarda vegan deri üreten Ece Gözen, ELLE Style Awards 2019, Sürdürülebilir Moda Ödülü'nün sahibi oldu. Tebrikler! Daha birçok ödül haberini duyacağımızdan eminiz! 

Kolay dikiş

Dikiş severler ya da dikiş öğrenmek isteyenler için makine en büyük sorun. Ama Singer, taşınabilir mini el dikiş makinası ile buna oldukça pratik bir çözüm bulmuş. İhtiyaç duyulan her an dikiş imkanı sunan el dikiş makinesi, hafifliği ile de dikkat çekiyor. Ürün ilk olarak sadece Singer web sitesi ve aplikasyonunda satışa başladı.

Sia Walmart'ta

Amerika'nın ünlü süpermarket zinciri Walmart, genellikle çok ucuz fiyatları ve tuhaf müşterileri ile ünlüdür. Genellikle alt gelir seviyesindedir müşterileri... Geçtiğimiz günlerde Palm Springs'deki Walmart'ta hiç beklenmedik bir sürpriz olmuş ve müzisyen Sia marketteki müşterilerin alışverişlerinin ödemesini yapmış. Kim olduğunu açıklamayan ve adının Cici olduğunu, piyango kazandığını söyleyen Sia olayın sosyal medyaya yansımasını istemese de sonunda onu tanıyanlar çıkmış ve haber yayılmış. Böyle sürprizler hep olmalı!

Beyrut'tan Paris'e fotoğraflar

Fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel'in ilk şahsi fotoğraf kitabı "Paris-Beyrut: Mutluluk Hattı" yolcuğuna devam ediyor. Sanatçının yaşadığı şehirde, mutlu bir yaşamın izlerini sürdüğü şehirlerin fotoğraflarını görebileceğiniz sergisi ise 12 Aralık'ta Institut français'de açılacak. Sergiyi 9 Şubat'a kadar gezebilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları

"Dengeler: Biri Olmak" dizisinin başrolü Cihangir Ceyhan: Ferit kader kurbanı mı değil mi?

Teşekkür edip karavandan ayrılırken emin olduğum bir şey vardı; Ferit karakterini Cihangir Ceyhan'dan daha iyi canlandırabilecek bir isim düşünülemezdi

Türkiye için yeniden umutlanma vakti

İstatistiklere göre 2019’da büyükşehir belediye başkanlıkları için toplam 33 kadın aday yarışırken, 2024’te 94 kadın aday var listelerde. Belediye Başkanlığı kadın adayları ise 634’ten bin 624’e çıkmış. Net veriler yok ama 40 yaş altı aday oranında gözle görülür bir artış var. Şimdi bu ülke için yeniden umutlanma vakti değildir de nedir?

'3 Cisim Problemi'nin yıldızları T24'e konuştu: Uzaylılara inanıyorum, şu anda İngiltere'de hükümetteler!

Kabul edin, bu hafta gerçeklerden biraz uzaklaşmaya en çok ihtiyacımız olan haftalardan biri. Pazar akşamı açıklanacak sonuçların anksiyetesi arşa çıkmışken bizi yine sinema ve dizi dünyasına kaçış kurtarıyor. Neyse ki tam da bu duruma uygun olan 3 Body Problem (3 Cisim Problemi) Netflix'te gösterime girdi ve kafamızı kurcalamak için mükemmel bir senaryo sundu. Bu vesile ile dizinin oyuncuları ile sohbet ettik