06 Ekim 2019

Mutlu haberler

Güzel şeyler de oluyor!

Yaşatır sizi bekliyor!

Çukur dizisi sadece Lorin Merhart gibi genç yetenekleri kadrosuna alarak alkış almıyor aynı zamanda popülaritesini, reytinglerini şahane bir amaç için kullanıyor: 

"Çukur'da Umut Var" sloganıyla Kansersiz Yaşam Derneği ile işbirliği yapan dizi, izleyicilerini kan ve kök hücre bağışına davet ediyor. Bu amaçla donatılan bir tır İstanbul'dan başlayarak farklı farklı noktalarda bağışçıları bekleyecek. Nerede ne zaman olacağını dizinin ya da Kansersiz Yaşam Derneği'nin Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz. Bravo Ay Yapım, bravo Show TV ve bravo Kansersiz Yaşam Derneği! 

Sadece çocuklar için değil!

İllüstratör ve çocuk kitapları yazarı, işlerine bayıldığımız Başak Ağaoğlu'nun işleri artık çevreci bir çocuk mutfak gereçleri markası olan Fable New York tabak ve bardaklarında olacak. Bu bambu ürünler Türkiye'ye gelirse kaçırmamak lazım. 

Aklımızdasın Hazal

Dream Tv'den tanıdığımız Hazal Kazancı, çok uzaklardan, güneşli adalardan bize gri bir İstanbul silueti eşliğinde "Out of My Mind" şarkısını yolladı. Tekrar tekrar dinlenecek bir şarkı olmuş! Klibi burada:

"Ben savrulurken/sen öyle dururken"

Alternatif müzik piyasasının en cool ve en yeteneklilerinden olan Tuğçe Şenoğul, insanı ürperten "Senden Korktum Ben" şarkısına kısa film tadında bir klip hazırlamış. Lara Kamhi'nin çektiği klip, hep izlediğimiz kliplerin çok ötesinde ve hakikaten oldukça iyi! Şuradan izleyebilirsiniz:

Sesi açın

Ayyuka'nın yeni albümü "Maslak Halayı" nihayet çıktı ve albümde bir tane boş şarkı yok! Spotify'da dinleyebileceğiniz albümü açın, sesi yükseltin ve yarının pazartesi olduğunu unutun! Albümü şuradan dinleyebilirsiniz.

1 yılda 42 ton az çöp

Tam da vapurda Boğaz'ın sularında yüzen rezalet çöpleri ve pet şişeleri nasıl temizleriz diye düşünürken #BluePanda'dan haber geldi. WWF-Türkiye ekibinden gelen mail, WWF'nin denizlerin temizliğine yönelik hareketinin temsilcisi BluePanda yelkenlisi ile ilgiliydi. İstanbul'dan İzmir'e geçen ve oradan da Akdeniz'de yoluna devam edecek olan yelkenli İstanbul'da şöyle şeyler yaptı:

Adalar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İşbirliği ile İstanbul'un Adaları 'Sıfır Atık Uygulama Bölgesi' oldu.

Blue Panda bu yıl 'Temiz Denizler' temasıyla gerçekleşen Bosphorus Cup'a onur konuğu olarak katıldı ve seyir sırasında 1 saatte Boğaz yüzeyinden 3 çöp poşetini dolduracak kadar plastik atık toplandı.

22 restoran 121 şubesiyle plastik kullanımını azaltmayı taahhüt etti. Bu azaltım 1 yılda 42 ton daha az plastik atık oluşması anlamına geliyor.

Umarız #BluePanda'nın etkileri kalıcı olur ama bu arada siz bireysel olarak daha az plastik tüketmek ve denizlerin temizliğine katkıda bulunmak için neler yapabileceğinizi öğrenmek isterseniz şurayı ziyaret edebilirsiniz: 

TIKLAYIN - PLASTİKSİZ DENİZLER

Erganili çocuklara teknoloji

Lenovo, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile TEGV Diyarbakır Ergani Öğrenim Birimi'nde Tasarım ve Beceri Atölyesi kurdu. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)'nın 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. Çocukların ufkunu açmak ve mutlu etmekten daha güzel mutlu haber olabilir mi?

Uzun cumartesi geceleri

Yabancı müze ve galerilerin çoğunda gerçekleştirilen ve çok da güzel geçen gece müze gezmelerinin bir örneği, çok sevdiğimiz Arter'in Dolapdere'deki yeni binasında başlıyor. Dolapdere'deki yeni binasında sanata daha fazla alan sunan Arter'de sergilere giriş 2 Ocak 2020'ye kadar ücretsiz. Ayrıca her ayın ilk cumartesi günü "Uzun Cumartesi" kapsamında 11.00–24.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. "Uzun Cumartesi"ye özel olarak rehberli sergi turları saat 14.00'te, 17.00'de, 19.00'da ve 21.00'de olmak üzere gün içinde dört kez düzenlenecek.

Yazarın Diğer Yazıları

Türkiye için yeniden umutlanma vakti

İstatistiklere göre 2019’da büyükşehir belediye başkanlıkları için toplam 33 kadın aday yarışırken, 2024’te 94 kadın aday var listelerde. Belediye Başkanlığı kadın adayları ise 634’ten bin 624’e çıkmış. Net veriler yok ama 40 yaş altı aday oranında gözle görülür bir artış var. Şimdi bu ülke için yeniden umutlanma vakti değildir de nedir?

'3 Cisim Problemi'nin yıldızları T24'e konuştu: Uzaylılara inanıyorum, şu anda İngiltere'de hükümetteler!

Kabul edin, bu hafta gerçeklerden biraz uzaklaşmaya en çok ihtiyacımız olan haftalardan biri. Pazar akşamı açıklanacak sonuçların anksiyetesi arşa çıkmışken bizi yine sinema ve dizi dünyasına kaçış kurtarıyor. Neyse ki tam da bu duruma uygun olan 3 Body Problem (3 Cisim Problemi) Netflix'te gösterime girdi ve kafamızı kurcalamak için mükemmel bir senaryo sundu. Bu vesile ile dizinin oyuncuları ile sohbet ettik

Hayallerin ötesinde sentez | Sonsuza Uzanan Motifler: Yeniden Yorumlar

Çoğu hayranlık uyandırıcı yeni medya projesinin arkasındaki isim Lalin Akalan'ın hikâyesini dinledik ve işlerine bayıldığımız Selçuk Artut ile buluştuk