22 Eylül 2019

Mutlu haberler

Google'dan 2 milyar dolarlık yatırım, Billur Yapıcı'dan yeni single, Nuri Harun Ateş'ten klip, Tohum İstanbul ile Safran Hasadı, İzmir Barosu'ndan regl izni…

Google'dan 2 milyar dolarlık yatırım

Google, dünya çapında 2 milyon dolarlık solar ve rüzgar enerjisi yatırımı yapacağını açıkladı. 2007'den beri karbonsuz bir şirket olan, 2017 ve 18'de yıllık elektriğinin tamamını yenilenebilir enerji ile sağlayan şirketin blogunda yapılan açıklama heyecan verici. Çünkü bu büyüklükte bir şirket ilk kez yenilenebilir enerji için böylesine bir yatırım yapıyor. Bu yeni yatırım sadece yenilenebilir enerji satın alımına yönelik değil. Daha uzun vadeli bir planlama içeriyor. Bu yatırımla 18 yeni enerji projesi hayata geçecek. Bunların içinde Teksas'ta solar çiftlikler, İsveç'te rüzgar türbinleri var. 

Safran hasadı

Emel Erden'in tüm güzelliğiyle kurduğu Tohum İstanbul, 12-13 Ekim'de safran hasadı için Safranbolu'ya gidiyor. Instagram'da @tohumistanbul hesabından detaylı bilgilere ulaşabilir ve muhtemelen hiç unutamayacağınız 2 gün yaşayabilirsiniz. 

Zehirli ruh

Nükleer Başlıklı Kız adlı 2 kişilik grubuyla tanıdığımız yetenek kumkuması Billur Yapıcı, uzun aradan sonra solo çalışması "Poisonous Soul" (Zehirli Ruh) ile bugün geri dönüyor! Bir süredir Londra'da yaşayan Billur'un hem şarkısı beklediğimizden daha iyi hem de klibi! 

Kime derler, sana derler

Son senelerin en gerçek sanatçı müzisyenlerinden olan sevgili Nuri Harun Ateş, Uninvited Jazz Band ile sözleri Sezen Cumhur Önal'a ait olan "Kime Derler, Sana Derler" şarkısını yorumladı ve ortaya yine çok eğlenceli bir iş çıkardı. Tam pazar kahvaltısında dinlemelik! Klibi de burada: 

Dezavantajlı çocukların doğayla buluşması

Dört haftalık düzenli aralıklarla, İstanbul Hasan Tan Çocuk Yuvası'nda kalan 7-12 yaş grubundaki 45 çocuğu, ilgili kurumun izni dahilinde yurtlarından alıp, İstanbul civarındaki yeşil alanlara götürüp çocuk psikolojisi alanında uzman gönüllüler gözetiminde, çocukların çevre bilincini ve öz farkındalıklarını artıracak müzik, ritim, drama, resim, geri/ileri dönüşüm, sanat terapisi, fide dikimi, doğada yapılacak minik deneyler, öykü kurgulama gibi yaratıcı aktiviteler gerçekleştirmeyi planlayan 20-25 kişilik bir ekip yardım bekliyor. Çocuklar bu aktivitelerle hem kendilerini ifade edebilme, duygu dışavurumu ve doğanın korunması konularında bilinç kazanacak, hem de birlikte geri dönüşüm yoluyla yarattıkları eserlerle, bu hatıralarını canlı tutacaklar. Seren Kutadgu'nun Fongogo'da başlattığı kampanyada belirtilen ihtiyaç miktarı 30 bin TL. Minimum 50 TL bağışla bu şahane projeye destek olabilir ve belki sürekliliğini sağlamak için umut olabilirsiniz. Yardım için şu adrese gidebilirsiniz.

Regl izni

İzmir Barosu Yönetim Kurulu, aldığı bir kararla Baro'nun kadın çalışanlarına her ayın belirledikleri bir günü menstrüasyon (regl) izni verme kararı aldı. Toplam 39 kadın çalışanı bulunan Baro, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Umarız diğer barolar ve tüm işyerleri için örnek olur.

Yazarın Diğer Yazıları

"Dengeler: Biri Olmak" dizisinin başrolü Cihangir Ceyhan: Ferit kader kurbanı mı değil mi?

Teşekkür edip karavandan ayrılırken emin olduğum bir şey vardı; Ferit karakterini Cihangir Ceyhan'dan daha iyi canlandırabilecek bir isim düşünülemezdi

Türkiye için yeniden umutlanma vakti

İstatistiklere göre 2019’da büyükşehir belediye başkanlıkları için toplam 33 kadın aday yarışırken, 2024’te 94 kadın aday var listelerde. Belediye Başkanlığı kadın adayları ise 634’ten bin 624’e çıkmış. Net veriler yok ama 40 yaş altı aday oranında gözle görülür bir artış var. Şimdi bu ülke için yeniden umutlanma vakti değildir de nedir?

'3 Cisim Problemi'nin yıldızları T24'e konuştu: Uzaylılara inanıyorum, şu anda İngiltere'de hükümetteler!

Kabul edin, bu hafta gerçeklerden biraz uzaklaşmaya en çok ihtiyacımız olan haftalardan biri. Pazar akşamı açıklanacak sonuçların anksiyetesi arşa çıkmışken bizi yine sinema ve dizi dünyasına kaçış kurtarıyor. Neyse ki tam da bu duruma uygun olan 3 Body Problem (3 Cisim Problemi) Netflix'te gösterime girdi ve kafamızı kurcalamak için mükemmel bir senaryo sundu. Bu vesile ile dizinin oyuncuları ile sohbet ettik