Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen kim, Bay Kemal kim?

"Bay Kemal olmak için Körfez ülkelerine el avuç açmayacaksın, bu ülkenin itibarını koruyacaksın"

25 Temmuz 2022 08:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üçüncüsü Balıkesir'de düzenlenen 'Milletin Sesi Mitingi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bay Kemal" sözlerine karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerini seçim kampanyasına dönüştürerek "Bay Kemal olmak için hayatımı verdim. Bay Kemal olmak için kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın... Bay Kemal olmak için Körfez ülkelerine el avuç açmayacaksın, bu ülkenin itibarını koruyacaksın. Bay Kemal olmak için İstanbul Sözleşmesi'ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacaksın. Sen kim, Bay Kemal kim?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’in ardından İstanbul’da düzenlediği ‘Milletin Sesi Mitingleri’nin üçüncü adresi Balıkesir'de gerçekleşti. Mitingde yaptığı konuşmanın en çarpıcı kısmını twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, paylaşımına "Bay Kemal" notunu düştü.

TIKLAYIN- Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Bay Kemal' hitabını Twitter ve Instagram Bio'suna ekleyerek sahiplendi!

"Sen kim, Bay Kemal kim?"

Çiftçisinden pazarcısına, işçisinden doktoruna her kesimden vatandaşın sahneden dertlerini anlatmasının ardından kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Sözlerine "Milletin Sesi'ni dinlediniz. Bu sesi geniş kitlelere ulaştırmanın yanında Ankara'daki sağırlara da duyurmak zorundaydık. Onların da duyması lazımdı" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından en çarpıcı satır başları şunlar oldu:

"Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim, Bay Kemal sıradan bir olay değil; Bay Kemal olmak için kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın, emperyal güçlerin önünde diz çökmeyeceksin. Bay Kemal olmak için Körfez ülkelerine el avuç açmayacaksın, bu ülkenin itibarını koruyacaksın. Bay Kemal olmak için İstanbul Sözleşmesi'ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacaksın. Sen kim, Bay Kemal kim?"

TIKLAYIN- Milletin Sesi mitingi | Kılıçdaroğlu: Bir değişim çığlığı var, değişimi yapacağız