Haberler

Dr. Ekrem Karakaya ile 10 yıl çalışan hekim arkadaşları anlattı: "Ekrem iznini bırakıp gelir hastası ile ilgilenirdi"

"Şunu söyleyebilirim biz çok kolay ölüyoruz ve çok kolay öldürülüyoruz"

08 Temmuz 2022 12:32

Karabük'teki doktorlar, 2013-2021 yılları arasında Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji hekimi olarak görev yapan ve Konya Şehir Hastanesi’nde bir hasta yakını tarafından dün silahla vurularak öldürülen Uzman Dr. Ekrem Karakaya ile ilgili anılarını anlattı. Kardiyoloji Profesörü Orhan Onalan, "Çok iyi bir insan, çok iyi bir arkadaş ve çok iyi bir hekimdi. Acım gerçekten çok büyük ama öfkem de bir o kadar büyük. Duygularımı kontrol etmekte gerçekten zorlanıyorum" dedi.

Karakaya ile birlikte 2013 yılında Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başlayan mesai arkadaşı Kardiyoloji Profesörü Orhan Onalan, duygularanı şuöyle dile getirdi:

"Ekrem iznini bırakıp gelir hastası ile ilgilenirdi"

"Ekrem ile burada 10 yıl birlikte çalıştık. Çok iyi bir insan, çok iyi bir arkadaş ve çok iyi bir hekimdi. Acım gerçekten çok büyük ama öfkem de bir o kadar büyük. Duygularımı kontrol etmekte gerçekten zorlanıyorum. Dünden beri birlikte çalıştığımız yoğun bakıma, ameliyathaneye, servislere gittiğimde her yerde Ekrem'i görüyorum.”

"Şunu söyleyebilirim biz çok kolay ölüyoruz ve çok kolay öldürülüyoruz. Ben 30 yıllık hekimim. Hiç kimsenin bu durum karşısında bir şey yapmadığını görüyorum. Bunu yürekten söylüyorum, yıllardır sağlık sistemi içerisinde çalışan bir emekçiyim, çok sabrettim, çok bekledim. Ben de sonuna geldim ve yakın sürede istifa etmeyi düşünüyorum çünkü ben bu ülkede hekimlik yapmanın koşullarının kalmadığını düşünüyorum. Ekrem tatil günlerinde, bayram izinlerinde bile iznini bırakıp gelir hastası ile ilgilenirdi."