Haberler
2 Haziran 2026 11:01
Güncelleme: 2 Haziran 2026 11:07
T24 Video
Televizyon yorumcusu Cem Küçük, 111 CHP’li milletvekilinin mutlak butlan kararının ardından ortak kurultay çağrısı yapmasına ilişkin, “Bu 111 milletvekili Özgür Özel’ci. Ben geçen hafta 95 milletvekili Özgür Bey’den yana dediğimde de bana itirazlar oldu. 111’e çıktı bu ve daha da artabilir. Kemal Bey’e büyük tepki var” ifadelerini kullandı.
Mutlak butlan kararının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 28. Dönem milletvekillerinden 111 isim, olağanüstü kurultay çağrısıyla ortak açıklama yayımladı. TGRT’de yayımlanan Medya Kritik programında gündemi değerlendiren yorumcu Cem Küçük, CHP’nin içinde bulunduğu süreçle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel hakkında görüşlerini dile getirdi. Küçük, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bir kere bu 111 milletvekili Özgür Özel’ci milletvekili. Tayyip Erdoğan’ın son 24 senedeki gücü tamamen Türk milletinden aldığı güçtür. Siyaset halktan aldığın güçle yapılır. Siyasetin enerjisi halktır; yani Millî İstihbarat, ordu ya da diğer kurumlar değildir.”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’nde, Özgür Özel’in ise Güvenpark’ta yaptığı bayramlaşma programına da değinen Küçük şöyle devam etti:
“Görünen o ki Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’na cumartesi günü fark atmış. Orada 5-6 kat fark vardı. Ben geçen hafta 95 milletvekili Özgür Bey’den yana dediğimde de bana itirazlar oldu. 111’e çıktı bu ve daha da artabilir. Büyükşehir belediye başkanlarının tamamı Özgür Özel’den yana. Şimdi Mansur Yavaş açıklar diyordu Fuat Abi ama şimdi o da Özgür Özel’den yana oldu. Şunu söyleyeyim, CHP’li sokağın tamamına yakını Özgür Özel’den yana. Zonguldak’a gitsin, 500 kişi toplayamaz Kemal Kılıçdaroğlu.”
Küçük, Fatih Atik’in kendisine “Genel Merkez’e de toplayamaz diyordun” sözlerini hatırlatması üzerine şunları söyledi:
“Fark yedi Kemal Bey, 6 kat fark var. Şimdi söylenen her şey ve anlatılanlar doğru değil. Ankara’da 4 buçuk milyon insan yaşıyor. Kemal Bey 10 bin, 20 bin kişi toplayamaz mıydı? Şimdi Kemal Bey’e büyük tepki var.”