Cumartesi Anneleri 959. hafta eylemlerinde yine polis tarafından engellenerek gözaltına alındı
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

12 Ağustos 2023 12:28

Güncelleme: 12 Ağustos 2023 15:26

Cumartesi Anneleri 959. hafta eylemlerinde yine polis tarafından engellenerek gözaltına alındı

T24 Video

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına karşın 959'ncu hafta eylemlerinde yine polis tarafından engellenerek gözaltına alındı.

Ellerinde karanfillerle Galatasaray Meydanı'na yürümek isteyen Cumartesi Anneleri/İnsanları ve insan hakları savunucuları, Beyoğlu Kaymakamlığı'nın "yasak" kararı gerekçe gösterilerek İstiklal Caddesi'nde engellendi. Eylem öncesinde Galatasaray Lisesi önü polis ablukasına alındı. Cumartesi Anneleri/İnsanlarının önü ise İstiklal Caddesi üzerinde kesildi. Polis ablukasından sonra da gözaltı işlemi başladı.

Eyleme çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve milletvekili de destek verdi. Eylemde, CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Gökçe Gökçen, Türkan Elçi ve Suat Özçağdaş ayrıca STK temsilcileri görüldü. Desteğe gelenler de polis ablukasına alındı.

Cumartesi Anneleri polis tarafından abluka altına alındığı sırada ''Biz kayıplarımızı istiyoruz. 30 yıldır, 40 yıldır, 5o yıldır gözaltında hayatı kaybedilen yakınlarımızın akıbetinin açığa çıkartılmasını istiyoruz.'' dedi.

"Hakikatin hafızasını nakşettiğimiz Galatasaray bizimdir"

Cumartesi Anneleri, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Tüm zulmünüze karşı bir kez daha söylüyoruz: 28 yıllık bir emekle her santimine hakikatin hafızasını nakşettiğimiz Galatasaray bizimdir" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumartesi Anneleri'nin 959. hafta eyleminde engellenen basın açıklamasının saat 14:00'te İstanbul Şube'de okunacağı aktarıldı. Cumartesi Anneleri sosyal medyada paylaşımda bulunarak böyle not düştü:''959. hafta buluşmamızda Galatasaray Meydanı'nda okumamız engellenen basın açıklamamızı, saat 14:00'te İHD İstanbul Şube'de okuyacağız.''

Cumartesi Anneleri arasında yerini alan 12 Eylül kayıplarından Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır, Cumartesi Annalerinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre tekrar gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"12 Eylül kayıplarından Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır, "12 Eylül sürüyor" dediği cümlesini tamamlamasına dahi müsaade edilmeden bir kez daha gözaltına alındı.''

 

cumartesi anneleri 959'ncu hafta aym kararı Galatasaray meydanı istiklal caddesi Suat Özçağdaş Türkan Elçi Gökçe Gökçen CHP'li Sezgin Tanrıkulu STK temsilcileri
İlgili İçerikler
Yükleniyor...
Son Eklenenler