Dünya

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı: Washington’ın ajanlarına Suriye toprakları üzerinde adım atacak yer yok

“Silahlı gruplar ülkelerine ihanet ettiler ve ona karşı suç işlediler”

10 Ekim 2019 21:09

T24 Dış Haberler

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Suriye’nin kuzeyindeki Kürt güçlerine ‘hükümet saflarına geri dönme’ çağrısı yapmasından 2 gün sonra bu kez de “ABD destekli Kürt güçlerinin ülkelerine ihanet ettiğini” söyledi. Mikdad, “Kürt güçlerin ayrılıkçı ajandalarının Türkiye’ye ülkesinin bağımsızlığını ihlal etmek için gereken zemini verdiğini” savundu.

TIKLAYIN - Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı’ndan Kürtlere çağrı: Hükümet saflarına geri dönün

Reuters’ın haberine göre ofisinde gerçekleştirdiği görüşmede, Şam’ın Kürt güçleriyle diyalogu sürdürüp sürdürmemesi gerektiğine dair bir soruya Mikdad, “Silahlı gruplar ülkelerine ihanet ettiler ve ona karşı suç işlediler” cevabını verdi. Mikdad, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dış güçlerin rehineleri haline gelenlerle diyalogu ya da iletişimi kabul etmeyeceğiz. Washington’ın ajanlarına Suriye toprakları üzerinde adım atacak yer yok.”

ABD’nin bölgeden çekilme kararının ardından Suriye hükümetine yakın El Vatan gazetesine yaptığı açıklamada Mikdad, “Ana vatanın tüm evlatlarını kucakladığını” ve Şam’ın Suriyelilerin tamamının sorunlarını şiddet içermeyen, olumlu bir biçimde çözeceğini söylemişti. Mikdad, Türkiye’nin olası bir operasyonunu işaret ederek Kürt güçlerine de ‘cehenneme gömülmek’ yerine hükümete dönmeleri çağrısında bulunmuştu.