Politika

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen: Kürt siyasetinin en büyük çıkmazı herkesin Öcalan adına, Öcalan için, Öcalan'a rağmen rol belirleme ısrarıdır

07 Eylül 2022 14:44

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın  dün, Kobani davasında yaptığı "Yetkili Öcalan" şeklinde özetlenerek kamuoyuna yansıtılan ve basın danışmanı tarafından düzeltilen savunmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bilgen, "Kürt siyasetinin en büyük çıkmazı herkesin Öcalan adına, Öcalan için, Öcalan'a rağmen rol belirleme ısrarıdır. Oysa "silah bırakma" mı diyecek başka bir şey mi söyleyecek, kararını kendi verebilir. Siyaset başkası adına konuşmak değil kendi işini doğru yapmakla olur" dedi. 

Ses Partisi Genel Başkanı ve eski HDP milletvekili Bilgen, Demirtaş’ın basın danışmanı tarafından düzeltilen sözleriyle ilgili Twitter’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kürt siyasetinin en büyük çıkmazı herkesin Öcalan adına, Öcalan için, Öcalan'a rağmen rol belirleme ısrarıdır. Oysa "silah bırakma" mı diyecek başka bir şey mi söyleyecek, kararını kendi verebilir. Siyaset başkası adına konuşmak değil kendi işini doğru yapmakla olur. 

Kürt sorununun çözümünü mü istiyoruz, onu yönetmek mi istiyoruz ? İlki herkesin bu konuda özgürce sözünü söylemesini gerektirir, ikincisi ise "küçük olsun benim olsun" siyasetine götürür. Bu yol ayrımı Kürtlerin, Türklerin, Suriye'nin, Türkiye'nin kaderini belirleyecek."

 

TIKLAYIN - Demirtaş'ın basın danışmanı Karavil: Demirtaş'ın Kobani davasındaki savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparıldı