Gündem

O’Brien ile Çavuşoğlu'nun görüşmesi iptal oldu

Görüşme ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın arasında gerçekleşecek

16 Ekim 2019 17:11

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun görüşmesi iptal edildi. O’Brien ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın görüşecek.

TIKLAYIN - Ankara'da 'ABD heyetini kabul' kaosu

Ne olmuştu?

ABD Heyeti Suriye ile ilgili görüşmek üzere 15 Ekim'de Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı. Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi planlıyorlardı.

Bugünkü (16 Ekim) AKP grup toplantısının ardından Erdoğan'ın yanına giden Sky News muhabiri "Pence ve Pompeo'ya neler söyleyeceksiniz?" sorusunu sordu. Erdoğan'ın yanıtı bu kez "Onlar karşıtlarıyla (mevkidaşlarıyla) görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum" oldu.

Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Sky News kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır” açıklaması yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise bugün (16 Temmuz) Fox Business'a yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme beklentisi içindeyiz. Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüzde görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında" ifadelerini kullanmıştı.