Gündem

Ankara'da 'ABD heyetini kabul' kaosu

Erdoğan Meclis'te "Sadece Trump'la görüşürüm" açıklaması yaptı, Fahrettin Altun "Yarın Pence ile görüşebilir" dedi

16 Ekim 2019 15:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Barış Pınarı Harekâtı'nda yaşanan kriz nedeniyle Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda Ankara cephesinden peş peşe farklı açıklamalar yapıldı. Erdoğan'ın "Sadece Trump'la görüşürüm" açıklamasından çok kısa bir süre sonra İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan "Yarın Pence ile görüşebilir" açıklaması geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AKP grup toplantısında ABD'den gelen heyetle görüşme konusunda "Şu anda Pence ve Pompeo dışında diğerleriyle görüşmem söz konusu değil" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN- Erdoğan: Teröristler silahları bırakıp, güvenli bölgeden çıkarlarsa Barış Pınarı Harekâtı zaten sona ermiş olur

"Yalnızca Trump'la görüşürüm"

Grup toplantısının ardından Erdoğan'ın yanına giden Sky News muhabiri "Pence ve Pompeo'ya neler söyleyeceksiniz?" sorusunu sordu. Erdoğan'ın yanıtı bu kez "Onlar karşıtlarıyla (mevkidaşlarıyla) görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum" oldu.

Erdoğan'ın "Yalnızca Trump'la görüşürüm" açıklamasının hemen ardından konuya ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Sky News kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.