Kültür-Sanat

Gerard Depardieu İstanbul’da

Ünlü Fransız oyuncu Depardieu, Gümüşsuyu’nda avukat Aslı Kazan’la sohbet ederken görüntülendi

Gerard Depardieu avukat Aslı Kazan’la ayak üstü sohbet etti

25 Ağustos 2022 22:19

T24 Kültür Sanat

Dünyaca ünlü Fransız oyuncu Gerard Depardieu, en son mart ayında ziyaret ettiği Türkiye’ye tekrar geldi. İstanbul’a gelen Depardieu, Gümüşsuyu’ndaki CVK Park Bosphorus Otel’in önünde görüntülendi.

Daha önce, bir arkadaşına ait balıkçı teknesini gezi yatına dönüştürmek üzere Tuzla’daki tersanelere giden 73 yaşındaki ünlü oyuncu, Teknelerle aram çok iyi. Denizi seviyorum. Huzur buluyorum. Bu nedenle Fransa'da bir dostuma ait klasik balıkçı teknesini de aldım ve bu teknenin gezi teknesine, bir yata dönüşürülmesi için Türkiye’ye getirdim. Türkiye’de yatçılık çok ilerlemiş durumda. Ayrıca Avrupa'dan daha hesaplı. Tuzla'da yat yapan tersaneleri gezdim. Yat tasarımı yarışmasında öğrencilerin tasarımları müthişti. Teknemi burada yeniden dizayn edecekler ve bittiğinde Ege’yi gezeceğim” demişti.

 Gerard Depardieu, CVK Park Bosphorus Otel’in önünde avukat Aslı Kazan’la konuşurken görüntülendi. Aslı Kazan, Gümüşsuyu’nda oturduğunu, ünlü oyuncuya rastlayınca ayak üstü sohbet ettiklerini belirtmekle yetindi.

Gerard Depardieu kimdir?

Depardieu Châteauroux, 27 Aralık 1948’de Fransa’nın Indre kentinde, Jeanne Josèphe Éliette ile metal işçisi olan René Maxime Lionel Depardieu'nün altı çocuğundan üçüncüsü olarak dünyaya geldi. 13 yaşından itibaren matbaacılık eğitimi görmeye başladı ancak eğitimini tamamlamadı.

1964'te, oyunculuk öğrenimi gören Michel Pilorgé ile Paris'e gitti. Burada izlediği bir Molière oyunu sonrasında oyuncu olmaya karar verdi. Théâtre National Populaire'de aldığı ücretsiz derslerden sonra, 1966'da Jean-Laurent Cochet'nin yönettiği École d'Art Dramatique'i bitirdi.

Yönetmen Claude Regy'nin vasıtasıyla, dünyaca ünlü yönetmen, yazar ve senarist Marguerite Duras ile tanıştı ve birkaç yıl içinde Duras ile birlikte dört film çevirdi. Bu filmlerden Nathalie Granger (1971) ve Les Valseuses (1973), Depardieu'nün tanınmasını sağladı.

1980'lerde önde gelen Fransız aktörlerden biri oldu. François Truffaut'nun La Femme d'à Coté filmindeki oyunculuğu ile bilinirliği arttı. İlk César Ödülü'nü Le Dernier Métro (Son Metro) filmindeki rolüyle kazandı. Komedi oyuncusu Pierre Richard ile birlikte oynadığı, La Chèvre (1981), Les Compères (1983) ve Les Fugitifs (1986) filmlerinden oluşan komedi filmi serisi de yaptı.

1990'daki ‘Green Card’ (Yeşil Kart) güldürüsü ile ilgi gören oyuncu, 2000 yılındaki '102 Dalmaçyalı' ile 'Hayatımın tatili' filmlerinde beklediğini bulamadı.

Sağ eğilimleri doğrultusunda ülkesindeki 2012 başkanlık seçimlerinde Nicola Sarkozy’yi destekledi; Fransa’da yüksek gelir gruplarına getirilen ek vergileri protesto ederek geçtiği Rusya vatandaşlığına Vladimir Putin tarafından bizzat kabul edildi. Putin’i savunan görüşleriyle de tanındı.

Son açıklamalarında ülkesinden daha çok Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (Dubai) yaşamak istediğini söyledi.

TIKLAYIN | Fransız aktör Depardieu, Türkiye’de balıkçı teknesinde yaşayacak