Gündem

Adalet Bakanı Gül'den idam açıklaması

Erdoğan, "Benim gönlüm açık ve net söylüyorum idamdan yanadır" demişti

29 Ağustos 2019 11:13

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, idam cezasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda tutumu açıktır. Eğer parlamento bu değişikliği yaparsa Cumhurbaşkanı ne yapacağını söylemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti sonrasında yaptığı açıklamalarda, 10 yaşındaki kızının gözü önünde öldürülen Emine Bulut cinayetiyle ilgili olarak, " Emine Bulut cinayetiyle ilgili, "Onunla ilgili Adalet Bakanıma da söyledim; yani bir defa hukuk içerisinde ne yapılıyorsa önce bunu yapacaksınız dedim. İkincisi, bizim bir şey daha yapmamız lazım. Tabi benim partimdekiler de dahil burada benim gönlüm açık ve net söylüyorum idamdan yanadır" demişti..

Adalet Bakanı Gül, Erdoğan'ın sözleri sonrasında yeniden gündeme gelen idam tartışmalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Gül, "Bu konu tabii parlamentonun karardır, anayasa değişikliği gereken bir konudur. Parlamento bu konuda bir düzenleme yaparsa Sayın Cumhurbaşkanı da o tutumunu bir kez daha söylemiştir. Umarız bu tür cezalara karşı hak edilen cezalar gecikmeksizin verilir ve bu tür acı hadiseleri de umarız yaşamayız. Bu konuda toplum olarak el birliği ile ne gerekiyorsa kanun, uygulama, idari tedbirler hepimize düşen sorumluluk elbette hepimizin görevidir" diye konuştu.

Gül, kadına yönelik şiddetle ilgili olarak, "Meclis açıldığında bu şiddeti önleyici ne gibi ilave tedbirler gerekiyorsa hepimiz üzerimize düşeni elbette yaparız" dedi.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan THK açıklaması: Kısa sürede masaya yatıracağız