Gündem

Murat Yetkin: Kurt dumanlı havayı sever, Bursa-Amed maçından Masa krizine

06 Mart 2023 12:35

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, TFF İkinci Lig'de oynanan Amedspor-Bursaspor maçında yaşananları değerlendirdiği yazısında, "Merak ediyorum: Fenerbahçe stadyumunda, Beşiktaş stadyumunda 'Hükümet istifa' sloganı atanları tek tek saptayan hükümetimiz, Bursaspor stadyumunda sapanla futbolcuyu hedef alarak taş atanları da saptayacak mı? Sadece hükümete karşı ses çıktığında mı spora siyaset karıştırılmış oluyor? Stadyumda slogan atan, taş atandan daha mı tehlikeli hükümetin gözünde?
Türkiye daha önce yerli ve yabancı kurtların kol gezdiği bu dumanlı havaları yaşamadı mı defalarca?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin belki de tarihinin en kritik seçimlerinden birine giderken çekilmek istendiği dumanlı havaya Altılı Masa krizinin de dahil olduğunu kaydeden Yetkin, "Siyasi cinayet simgeleri 'Yeşil' ve Beyaz Toros, renkleri Yeşil-Beyaz olan Bursaspor maçında Kürt düşmanlığı temelinde Amedspor’a karşı kışkırtılıyor. Komplo teorisi mi? Öyle bile saysanız uyanık olmakta yarar var. Kurt dumanlı havayı sever çünkü" diye yazdı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

TIKLAYIN | Bursaspor maçı öncesi Amedsporlu futbolculara saldırı

TIKLAYIN | Bursasporlular, Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde "Ne Mutlu Türk'üm" diyerek havai fişek attı

TIKLAYIN |  Amedspor maçında, Bursaspor tribünleri 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posteri açtı

TIKLAYIN | Bakan Soylu’dan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterine ilişkin açıklama: Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri açığa alınmıştır