Gündem

Hablemitoğlu suikastı davasında Hasan Atilla Uğur dinlendi: ‘Görüşmemizde FETÖ tehlikesini anlattı’

06 Mart 2024 21:57

Hablemitoğlu suikastı davasında tanık olarak dinlenen emekli Albay Hasan Atilla Uğur, cinayetten yaklaşık iki ay önce görüştüklerini belirterek, "Bana gelerek FETÖ tehlikesini anlattı, ben de üst makamlara rapor ettim" iddiasında bulundu.

Ankara Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Çankaya'daki evinin önünde başından vurularak öldürülmesine ilişkin davada, emekli Albay Hasan Atilla Uğur tanık olarak dinlendi.

10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, davanın sanıklarından Fethullah Gülen’i “terörist başı” olarak, Enver Altaylı’yı medyadan, Levent Göktaş ile Fikret Emek’i ise Ergenekon davasından tanıdığını söyleyen Hasan Atila Uğur diğer sanıkları tanımadığını belirtti.

Necip Hablemitoğlu ile cinayetten yaklaşık iki ay önce görüştüklerini belirten Uğur, “Hablemitoğlu’nu Cumhuriyet şehidi olarak tanıyorum. 2002’de makamıma gelmişti. Bana FETÖ tehlikesini anlattı. Ben de Aytaç Yalman Paşa’ya rapor ettim. Köstebek kitabını hazırladığını söyledi. Tekrar görüşmek üzere sözleştik. Fakat şehit edildi” dedi.

‘MİT Müsteşarlığı’ndan bahsetmedi’

Mahkeme Başkanının Hablemitoğlu’nun o dönem kendisiyle MİT Müsteşarlığını konuşup konuşmadığını sorması üzerine ise Hasan Atilla Uğur “Bana MİT Müsteşarlığından bahsetmedi” diye yanıt verdi.

Şengül Hablemitoğlu’nun eski bir ifadesinde “Eşimle marketten alışveriş yaptıktan sonra jandarmadan Atilla adında bir albaydan dosya aldığını biliyorum” beyanına ise Hasan Atilla Uğur, “Şengül Hanım yanlış hatırlıyor olabilir. Benim tek görüşmem oldu, onda da dosya vermedim” yanıtını verdi.

‘Ağzımdan Hablemitoğlu’nu duydunuz mu?’

Hablemitoğlu davasının sanıkları arasında yer alan emekli Albay Levent Göktaş’ın “Sayın Komutanım, Ergenekon sürecinde birlikte cezaevinde yattık. Orada sizinle görüşüyorduk. Sizinle görüşmelerimizde benim ağzımdan bir kez olsun Hablemitoğlu adını duydunuz mu?” sorusunu Hasan Atilla Uğur “Hayır, duymadım” şeklinde yanıtladı.

Tanık beyanlarının ardından yarın devam edilmek üzere duruşmaya ara verildi.

TIKLAYIN - Hablemitoğlu duruşmasında Nuri Gökhan Bozkır: Sabah muhabiriyle görüştüğüm kafede garsonlar istihbaratçıydı, gizli kayıt var

T24'ün Habletmioğlu yazısı dizisi

YAZI DİZİSİNİN BİRİNCİ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası | Açılmasına katkı sağladığı altın madenine mücadele ettiği Gülen cemaati nasıl hâkim oldu, ABD ne için devreye girdi, suikast öncesinde ve sonrasında neler yaşandı?

YAZI DİZİSİNİN İKİNCİ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası | Hablemitoğlu’na ‘MİT’ suçlaması, var olmayan ‘altın’ belgesi ve varlığı kanıtlanamayan kurye profesör

YAZI DİZİSİNİN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası: İfadelerde cinayetle suçlanan eski Özel Kuvvetler Komutanlığı mensupları hakkında yıllarca işlem yapılmadı!

YAZI DİZİSİNİN DÖRDÜNCÜ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası | Eski ÖKK subayı Nuri Gökhan Bozkır: 2015’te dönemin İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’a bildiklerimi anlatmama rağmen resmi ifadem alınmadı!

YAZI DİZİSİNİN BEŞİNCİ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası: Sedat Peker neden ‘Başıma gelmeyen kalmadı’ diye ifade verdi, soruşturma 13 yıl boyunca nasıl savsaklandı, MİT Hablemitoğlu’nu hangi konuda uyardı?

YAZI DİZİSİNİN ALTINCI BÖLÜMÜ - Hablemitoğlu Dosyası | 2015 yılında verilen ifadede açıklanan isimler yedi yıl boyunca korundu: ÖKK’daki herkes ÖKK’daki katili biliyordu!