Gündem

Denizbank ifadelerinde avukat Candaş Gürol'a uzanan soru: Durumu bilmesine rağmen, müvekkilinin milyon dolarlarını eski sevgilisi Seçil Erzan'a mı yönlendirdi?

04 Aralık 2023 00:00

“Yüksek kârlı gizli fon" vaadiyle yaşanan dolandırıcılıkla ilgili yargılama süreci başlayan davada 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın eski erkek arkadaşı avukat Candaş Gürol'un ifadeleri ve dosyaya eklenen yeni belgeler, "Gürol, Erzan'ın durumundan haberdar olduğu halde para transferine dahil mi oldu" sorusunu gündeme getirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak gibi isimlerin de bulunduğu onlarca kişinin, Denizbank şube müdürü Seçil Erzan tarafından yüksek kazanç vaadiyle dolandırılması  Türkiye'nin gündemine oturdu.

Savcılığa şikâyetçi olan isimlerin iddianamede yer alan ifadelerinde; tutuklu sanık Seçil Erzan'ın yüksek kâr getirisi bulunan güvenilir bir özel fon bulunduğunu ve  kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu iddia ederek muhataplarını para yatırmaya ikna ettiği belirtildi.

İddianamede tanık sıfatıyla ifade veren müşteki eski Galatasaray yöneticisi İbrahim Çağlar'ın sekreteri Sanem Oktay, 13 Mart 2023 tarihinde Erzan'a teslim edilecek para dolu çantanın kendisine avukat Candaş Gürol tarafından getirildiğini savundu. Candaş Gürol'un kendisi de ifadesinde Çağlar'ın söz konusu "fon"a para yatıracağı bilgisine sahip olduğunu belirtti, ancak "Seçil ile ayrıldığım için İbrahim Abi'yi de abi gibi gördüğüm için biraz bozuldum ancak müdahale etmedim" dedi.

Ancak A.A'nın haberine göre, Seçil Erzan'ın, telefonunda "Nursel Abla" olarak kayıtlı olan kişiyle, 13 Mart'taki para tesliminden iki hafta önce, 28 Şubat 2023 tarihindeki mesajlaşmasında "Abla Candaş her şeyi öğrendi. Bana çok üzüldü fakat yanımda duramıyor. Çok korkuyor" yazdığı görüldü.

Tanık Sanem Oktay'ın Candaş Gürol'la ilgili ifadeleri:

İbrahim Çağlar Sanem Oktay'a, Candaş Gürol'un getireceği çantayı Seçil Erzan'a teslim etmesini söylemiş

"Şu an için bu soruşturma dosyası kapsamında Müşteki olan İsmail İbrahim ÇAĞLAR isimli şahsın sekreterliğini yapmaktayım. Benim patronum olan İsmail İbrahim ÇAĞLAR isimli şahsın bu süreçte birçok defa Şüpheli Seçil ERZAN isimli şahıs ile telefon görüşmeleri yaptıklarına sekreteri olmamdan dolayı şahit olmuşluğum olmuştur. Ben ifademin başında açık adresini belirtmiş olduğum işyerimde 13.03.2023 günü saat 15:00 sıralarında çalıştığım esnada patronum İsmail İbrahim ÇAĞLAR isimli şahıs beni telefonumdan arayarak bana hitaben ‘’Avukat Candaş GÜROL isimli şahsın bana bir çanta getireceğini ve bu şahıstan çantayı alarak Levent Büyükdere Denizbank Şube Müdürü olan Seçil ERZAN isimli şahsa bu çantayı teslim etmem konusunda beyanlarda bulundu. Ben bu esnada çantanın içerisinde para olduğunu anladım çünkü İsmail İbrahim ÇAĞLAR isimli şahsın belirli bir parasının Avukatı olan Candaş GÜROL isimli şahısta emaneten olduğunu biliyordum. Akabinde aynı gün telefon görüşmesinden tahmini olarak 1 saat sonra Av. Candaş GÜROL isimli şahıs işyerimize elinde Füme- Gri tonlarında (Tam emin olmamakla birlikte) bir çanta ile ofise geldi. Akabinde çantayı Av. Candaş GÜROL isimli şahıs doğrudan İsmail İbrahim ÇAĞLAR bey’in ofiste bulunan odasına bıraktı ve daha sonra ofisten direk ayrıldı."

Şifacı "Nursel Abla" ile Seçil Erzan'ın mesajlaşmaları: "Candaş her şeyi öğrendi; çok korkuyor"

Sanık Seçil Erzan'ın "Nursel Abla" olarak kayıtlı bu kişiye 24 Ocak'ta yazdığı mesajda, gönderdiği ses kayıtlarını sabaha kadar dinleyip uyuduğunu anlatarak, "2 gün erteleyebildim sorunu ama kökten bir çözüm şart. Yarın öbür gün nasıl olacak bilmiyorum" dediği görüldü.

"Nursel Abla" isimli kişinin de Seçil Erzan'ın "Kolayca çözülecek lütfen onları hep yap dinle" şeklindeki mesajına, "İyi ki ama iyi ki varsın. Candaş yanımda biraz unutmaya çalışıyorum yoksa aklımı oynatacağım" yanıtını verdiği aktarıldı.

A.A.'nın haberine göre sanık Seçil Erzan'ın 28 Şubat'taki bir mesajında da "Abla Candaş her şeyi öğrendi. Bana çok üzüldü fakat yanımda duramıyor. Çok korkuyor." yazdığı görüldü.

Candaş Gürol, müvekkili İbrahim Çağlar'ın Seçil Erzan'ın "fon"una para vereceğini biliyormuş

"Birilerinden fon adı altında para aldığını ya da çeşitli yatırım vaatlerinde bulunduğundan kesinlikle haberdar değildim" diyen Candaş Gürol, "daha doğrusu benim yanımda bulunduğu süre zarfında birileri ile telefonla görüştüğünde çeşitli yatırım vaatlerinden bahsediyordu. Ama ben bankacı olması sebebiyle dosya kapsamındaki bir fon vaadinden haberdar değildim" dedi.

Müvekkili İbrahim Çağlar'ın Erzan'ın "fon"una para vereceğini kendisine söylediğini belirten Gürol, "İsmail İbrahim Çağlar benim müvekkilimdir. Kendisi eski Galatasaray yöneticisidir. Benim Seçil’den ayrıldığımı biliyordu. Sonrasında bir gün benimle görüşüp Seçil ile konuştuğunu anlattı. Şöyle ki Seçil kendisine çok önemli isimlerin olduğu bir fondan bahsetmiş. Bu fona para yatıranların iyi para kazanacağını söylemişti. Bana 3 milyon dolar para verip 30-40 günlük vadede 3 milyon 500 bin dolar şeklinde para alacağını söyledi. Hatta ben Seçil ile ayrıldığım için İbrahim abiyi de abi gibi gördüğüm için biraz bozuldum ancak müdahale etmedim" ifadelerini kullandı.

Savcılığa tanık sıfatıyla ifade veren Candaş Gürol'un Seçil Erzan ile olan ilişkisiyle ilgili ifadeleri:

“Seçil bana yalan söylemeye başladı”

"Gece ne zaman Whatsapp’a girsem çevrimiçi görünüyordu. Kendisine kiminle konuştuğunu sorduğumda sürekli Nazlı ile ya da başkaca kız arkadaşları ile konuştuğunu söylüyordu. O sırada Nazlı’ya da Whatsapp üzerinde baktığımda çevrimiçi olmadığını görüyordu.

Seçil’in sürekli bana yalan söylediğine inanmıştım. Ben bu durumun nedenini sorduğumda sürekli bana işinden dolayı sıkıntı yaşadığını ailevi problemleri olduğunu; tutturması gereken hedefleri tutturamadığını bu durumda şubesini değiştirebileceğini ve bu sebeple sıkıntı yaşadığını sürekli telefonla görüşme halinde olduğunu ve benzeri sebepler söylüyordu.”

“İlişkimi sonlandırdım”

"Benim içime bir kurt düşmüştü. Daha doğrusu hayatında başka birisi olduğunu düşünüyordum. 2023 yılının şubat ayında nişanlanmayı planlarken ocak ayında nişanı iptal edip şubat ayında da ilişkimi tam olarak sonlandırdım. Bu arada Seçil’i ne zaman arasam gerek evinde olsun gerek iş yerinde olsun arka fonda bir bağırış çağırış olduğunu duyuyordum. Ama kim olduğunu bilmiyordum."

Candaş Gürol'la Seçil Erzan'ı tanıştıran kişi Nur Erkasap'mış

Öte yandan Seçil Erzan'ın eski sevgilisi Candaş Gürol, Erzan'la kendisini tanıştıran kişinin Nur Erkasap olduğunu söyledi. Gürol ifadesinde “Seçil Erzan, eski kız arkadaşımdır. Kendisi ile ciddi bir ilişki yaşadım ve her şey normal şartlarda devam etseydi 2023 yılının şubat ayında nişanlanacaktım. Seçil Erzan, Galatasaray camiasında herkes tarafından bilinen tanınan, hemen herkes Seçil Erzan ile banka müdürü olması sebebiyle özellikle Florya şube müdürlüğü yaptığı da dikkate alınarak bir şekilde iletişim kurmuştur. Beni Seçil Erzan ile tanıştıran daha doğrusu vesile olan Nur Erkasap'tır" dedi.

TIKLAYIN - Seçil Erzan’ın eski sevgilisi anlattı: Telefonlardan şüphelendim aldatıyor sandım

TIKLAYIN - Varlığını kaybeden ünlü futbolcular, el yazısı kâğıtlara güvenilerek verilen milyon dolarlar: 20 soruda Türkiye'nin gündemine oturan dolandırıcılık olayı

TIKLAYIN - Milyon dolarları bu kâğıtlara güvenerek verdiler; işte dolandırılanların savcılığa sunduğu o kâğıtlar

TIKLAYIN - Arkadaşından borç aldı, arsasını sattı, üstüne kredi çekip verdi; işte Seçil Erzan'a 13 milyon 900 bin doları elden veren Arda Turan'ın ifadelerinin tamamı!

TIKLAYIN - Seçil Erzan’dan banka ile ilgili çarpıcı iddia: “Bankayı işin içine katarsan ‘zimmet’ suçu oluşur dediler, notlarımı ve ses kaydı aldılar, borcu minimuma indirmeye çalıştılar”

TIKLAYIN - "Fatih Terim ‘20 milyon dolar kâr elde etti’ dedi, Terim'i aramak isteyince engel oldu"; işte Erzan'ın dolandırdığı İbrahim Çağlar'ın ifadesinin tamamı

TIKLAYIN - Seçil Erzan’ın “Şüpheleniyordu, yine de belgelere imza attı” dediği Denizbank şube Operasyon Müdürü Asiye Öztürk: Neye imza attığımı bilmiyordum

TIKLAYIN - Seçil Erzan, yakın arkadaşını ve babasını böyle ikna etmiş: Çocuğunun hayatını garanti altına alabilirsin, siz benim babam sayılırsınız!