28 Ağustos 2024

İdeolojinin iflası

Galatasaray hiç iyi çalışmadığı play-off turunu kaybetti ki bu yakın zamanda karşılaşılması muhtemel büyük sorunların da başlangıcı

Galatasaray - Young Boys maçında mağlubiyet üzüntüsü yaşayan Mauro Icardi (Fotoğraf: AA)

Maç öncesi yapılması gerekenler demiştik lakin Galatasaray yapılmaması gerekenleri yaptı.

Kadro tercihinden başlayalım. 4-4-2 tercihinde oyunculara verilen rol önemlidir. Okan Buruk'un oyunculara verdiği rolde sıkıntılar vardı. Batshuayi'nin pres gücünden faydalanma, oyun kurulumunda Icardi'nin bağlantı oyununa katkı verme diye düşünmüştük ama bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Rol dağılımı, oyunu kabul ettirme vb konularda Galatasaray sınıfta kalan taraftı.

İlk maçtan çıkarılması gereken derslerden hiçbiri çıkarılmadığı gibi, çözümsüz kalan kurguda ısrar edilmesi, Galatasaray'ın zaaflarını tekrar tekrar ortaya çıkardı.

Başta Okan Buruk 180 dakikanın 140 dakikasını kaybetti, oyuncular bozuk düzende vermesi gerekeni veremedi. Havuza düşen top sürekli rakip takımda kaldı ki bu da ideolojiye bağlı kurgunuzun işlememesiydi.

Erden Timur sonrası yönetilemeyen süreç, transfer dönemi başında yükseltilerek beklentinin gerçeği yansıtamaması, Okan Buruk'un fikrine aşık olarak yanlışı strateji kurgulaması ve saha içi gerginlik...

Galatasaray hiç iyi çalışmadığı play-off turunu kaybetti ki bu yakın zamanda karşılaşılması muhtemel büyük sorunların da başlangıcı oldu.

Yazarın Diğer Yazıları

Tek perdelik gösteri

Galatasaray'ın maça yaptığı güçlü başlangıç, ilk 3 dakikada verdiği mesaj "Bu maçta sıkıntı çıkmaz" idi ki öyle de oldu

Maskeli balo

Kaan Ayhan’ın asimetrik olarak savunmayı üçlemesi, yeni sol bek Jakobs’un dengeli hücum ve savunma performansı, Gabriel Sara’nın özellikle duran top organizasyon becerisi, Osimhen’in sadece takıma değil, tribünlere kattığı hava, maskeli baloyu renklendiren etmenlerdi.

Gölgede ve Adana sıcağında futbol

Galatasaray adına geceye dair olumsuzluk ikonik golcü İcardi'nin sakatlanmasıydı ama olumlu tarafından bakmak gerekirse; Galatasaray taraftarı uzun süre sonra oyuna dahil olan "yedek" as santrfor gördü, yani İcardi iyileşinceye kadar "Eyvah golcümüz yok" demeyecek

"
"