TARİH

22 Mart 2025

Restoran kültüründe müdavimlik: Misafirlikten aile olmaya

Eğer bir restoran, misafirlerine bir ev sıcaklığı sunuyorsa, oraya gelen insanlar sadece yemek yemeye değil, anılar biriktirmeye gelir. Sonuçta hepimiz, kapıdan girince ismimizle karşılanacağımız, sevdiğimiz köşenin bizi beklediği, garsonun “Bugün nasılsınız?” diye samimi bir şekilde soracağı o sıcak mekânları severiz, değil mi?

Devamını Oku

TARİH

15 Mart 2025

Restoranlardan ev mutfağına sıfır atık: İsraf etmemek sanattır!

Türk mutfağında bayat ekmekten tirit ve papara yapılıyor. İtalyanlar, bayat ekmekle ünlü Ribollita çorbasını yapıyor. Fransızlar, "pain perdu" (Fransız tostu) ile ekmeği yeniden değerlendiriyor. Asya mutfaklarında, sebzeler ve etler fermente edilerek uzun süre saklanıyor. Yani, bizim "yeni" diye gördüğümüz şeyler aslında eski mutfak kültürlerinden ilham alıyor

Devamını Oku