TARİH
22 Mart 2025
Eğer bir restoran, misafirlerine bir ev sıcaklığı sunuyorsa, oraya gelen insanlar sadece yemek yemeye değil, anılar biriktirmeye gelir. Sonuçta hepimiz, kapıdan girince ismimizle karşılanacağımız, sevdiğimiz köşenin bizi beklediği, garsonun “Bugün nasılsınız?” diye samimi bir şekilde soracağı o sıcak mekânları severiz, değil mi?
Devamını OkuTARİH
15 Mart 2025
Türk mutfağında bayat ekmekten tirit ve papara yapılıyor. İtalyanlar, bayat ekmekle ünlü Ribollita çorbasını yapıyor. Fransızlar, "pain perdu" (Fransız tostu) ile ekmeği yeniden değerlendiriyor. Asya mutfaklarında, sebzeler ve etler fermente edilerek uzun süre saklanıyor. Yani, bizim "yeni" diye gördüğümüz şeyler aslında eski mutfak kültürlerinden ilham alıyor
Devamını Oku