Haberler

Turhan Çömez: TMO çuval çuval buğdayı toprağa gömdü

19 Eylül 2024 22:53

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, milyonlarca liralık kamu zararına dikkat çekti. Çömez, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) gömdüğü tonlarca buğdayı gösterdi.

Bir tarım arazisine giden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, çiftçinin elinde kalan çok sayıda buğday çuvalını toprağın içinden çıkardı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak çiftçinin elinde kalan buğdayların çuvallarla toprağa gömüldüğünü iddia etti.

Çömez, toprağa gömülü çok sayıda buğday çuvalını elleriyle çıkardı.

Sert tepki gösteren Çömez şunları söyledi:

"Yaptıkları rezilliğe bakın. Buğdayları nasıl gömmüşler. Bunlar Türk çiftçisinin alın teri. Göz nuru. Her taraf buğday. Aman millet yediğimiz haltı öğrenmesin diye binlerce kamyonla bu mezarları gece yarısı kaldırdınız. Devleti de böyle yönetiyorsunuz. Alın her taraf buğday. Tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum.

Bu ihmalin tek tek hesabını soracağım. Tarım Bakanı sana soracağım bunu. Nasıl vicdanın sızlamadı bu buğdayları gömerken. Geceleri yatağa nasıl giriyorsunuz. Türk çiftçisi açken onların buğdaylarını mezarlara gömmeye ne hakkınız var."

TMO: İddialar, maksatlı, kasıtlı ve algı oluşturma amaçlı

TMO'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ofis'in, depolama yöntemlerinden biri olan açık yığınlarda ürün stoklama uygulamasıyla ilgili olarak son dönemlerde "Alınan buğday ve arpa ürünlerinin naylon serilerek toprağın üzerine gömüldüğü, adeta tarım mezarlarının açtırıldığı ve gömülen bu ürünlerin yarısının çürümüş, nemli ve mantarlı, yani kullanılamaz vaziyette olduğu"na ilişkin kamuoyunu yanıltıcı bir takım iddiaların dile getirildiği kaydedildi.