DEM Partili Gergerlioğlu sordu: Sinan Ateş cinayetinin 1. yılı, bu cinayet ile ilgili adım atıldı mı?
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

27 Aralık 2023 19:43

Güncelleme: 27 Aralık 2023 19:53

DEM Partili Gergerlioğlu sordu: Sinan Ateş cinayetinin 1. yılı, bu cinayet ile ilgili adım atıldı mı?

T24 Video

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Sinan Ateş cinayetini sordu. Gergerlioğlu “Sinan Ateş cinayetinin 1. yılı, bu cinayet ile ilgili adım atıldı mı? Polislerin nezaretinde katiller getirilmiş, MHP'li isimler işe karışmış ve iddianame çıkmıyor!” dedi. 

Gergerlioğlu sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla da sorularını tekrarladı ve şu notları ekledi “Boşuna mı Cumhur Zulüm İttifakı diyorum! Ne KHK sorunu ne Kürt sorununa ne de bu ülkenin yeni Susurluk'u olan Sinan Ateş cinayetine ortak olmayacağız!”

Gergerlioğlu’nun konuşması şu şekilde gerçekleşti:

“30 Aralık 2023 Sinan Ateş'in cinayetinin birinci yıl dönümü. Bu cinayetle ilgili bir adım atıldı mı? Hayır. Daha iddianame bile ortaya çıkmadı. Neden çıkmıyor? Bir takım polislerin nezaretinde katiller getirilmiş. Mhp'li isimler burada işe karışmış ve iddianame çıkmıyor. Ben boşuna mı Cumhur İttifakı diyorum, boşuna mı diyoruz? Sizin suçlarına ortak olmayacağız. Ne KHK zulmüne ortak olacağız, ne Kürt sorunu konusundaki zulümlere ortak olacağız, ne de bu ülkenin yeni susuzluğu olan Sinan Ateş cinayetinin üstünün kapatılmasına ortak olacağız. Biz bu suçların hiçbirine ortak olmayacağız arkadaşlar.“

Gergerlioğlu’na cevap veren MHP’li Levent Bülbül’se şunları söyledi:

“Sayın Başkan, yargıya intikal etmiş bir mesele ile alakalı olarak bir cinayetle, bir suikastla ilgili olarak yapılacak yargılama kamuoyu tarafından bekleniyor. Fakat burayla ilgili olarak bugünden mecliste birileri hüküm vermeye çalışırsa verilecek hükmün cevabını biz veririz. Milliyetçi Hareket Partisinin adını bu şekilde alçak adamların ağzına biz dolandırma, siz kalkıp da MHP'liler karışmış gibi bir hüküm cümlesini de aynen kendisine iade ediyoruz. Bunlar bunlar. Milliyetçi Hareket Partisinin hükmü şahsiyetini karalamaya. Milliyetçi Hareket Partisine karşı anti propaganda, kara propaganda yapmaya yönelik faaliyetlerdir. Bu alçağı, o sözleri aynen iade ediyorum.”

Bülbül’ün sözleri üzerine Ömer Faruk Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Fikri olmayan, sözü olmayanlar küfreder. Bizim sözümüz var, fikrimiz var, çözüm önerilerimiz var. O yüzden konuşuyoruz. Biz meclislerde konuşuruz ve buradan çözüm ararız. Çok açık. Herkes biliyor Sinan Ateş cinayetinin nasıl işlendiğini. Eşi feryat ediyor. Çözüm yok, her şey ortada. Mhp'li isimlerin karıştığı apaçık ortada. O katillerin nasıl polis arabalarıyla, özel harekatçılar ın arabalarıyla getirildiği ortada. Ben bu milletin milletvekiliyim. Ben gerçekleri söylerim. Burada bizi istediğiniz kadar tehdit edin. Biz burada gerçekleri söylemek için halkımızdan izin aldık. Ondan dolayı buraya geldik biz. İstediğiniz kadar o gerçekleri örtbas etmeye çalışın. Sinan Ateş cinayeti bu ülkenin 2. Kusurludur. Bu cinayetin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Belki seçime kadar. Bakın burada söylüyorum. Gergerlioğlu söylemişti. Seçime kadar belki o iddianame ortaya çıkmayacak. Aslında her şey apaçık ortada, her şey apaçık ortada. Ama bu cumhur zulüm ittifakının devam etmesi için iddianame ortaya çıkmıyor. Ortada bir cinayet var. Bu cinayetin failleri var. Apaçık deliller var. Bunları gündeme getiriyoruz. Bize burada hakaret ediliyor. Başka bir lisan bilmezler. Küfür, hakaret, iftira. Onların lisanı bu. Ama biz burada kim olursa olsun, mazlumun adı kim olursa olsun, öldürülen kim olursa olsun bu işin peşine düşeriz. Ben insan hakları savunucusu yım. Zalimin de mazlumun da kimliğine bakmam. Ne olursa olsun. Hayatım boyunca bunu yaptım. Ben bunu öğrendim, böyle bir terbiye aldım tamam mı? Ağzımda da kötü bir söz yoktur. Bak senin kötü sözüne kalkıp burada hakaret. Küfürle de cevap vermedim.”

tbmm genel kurul dem parti ömer faruk gergerlioğlu mhp levent bülbül sinan ateş cinayet
İlgili İçerikler
Yükleniyor...
Son Eklenenler