Videoröportaj

Prof.Dr. Ali Yaycıoğlu: Seçimlerin kazanılması için Meral Akşener’in moralinin iyi olması lazım

"Cumhur İttifakı, Yeniden Refah ve HÜDAPAR’ın katılımıyla radikal, sağcı, Türkiye’nin tarihi birikiminden kopuk bir hal aldı"

31 Mart 2023 16:02

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler yaklaşırken İyi Parti İstanbul İl Başkanlığına silahlı saldırı gerçekleşti. Türkiye demokrasisinin 14 Mayıs seçimlerinin ardından hangi yöne doğru gideceğini yorumlayan Prof.Dr. Ali Yaycıoğlu, muhalefetin tam bir güven içinde çalışması gerektiğini ifade ederek "Morallerinin güçlü olması lazım. Altılı Masa'daki krizin ardından Meral Hanımım moralinin iyi olmadığını gördüm. İyi Parti'nin moralinin iyi olması da çok önemli. Bu seçim Meral hanımın morali olmadan kazanılmaz"  diye konuştu. 

Cumhur İttifakı'nın ittifak kurduğu partilere ilişkin de konuşan Yaycıoğlu, "Cumhur İttifakı, Yeniden Refah ve HÜDA-PAR’ın katılımıyla radikal, sağcı, Türkiye’nin tarihi birikiminden kopuk bir hal aldı" diyerek "Bunun halkta karşılığı var ama çok fazla değil. Kendini köşeye sıkıştırmış bir iktidar var" ifadelerini kullandı. 

"Salt bir demokrasi ile yola çıkılacak durumda değiliz. Cumhuriyet ve demokrasiyi bir arada düşünmemiz gereken bir dönemdeyiz" diyen Yaycıoğlu, "Umut var ama çok kırılgan. Özellikle İmamoğlu ve Yavaş'ın bu kırılgan umudun üzerine yoğunlaşması lazım. İmamoğlu'na sevgi çok büyük" dedi. 

Yaşadığımız bugünleri, ileride bir tarihçi yazsa nasıl yazardı?

Sadece iktidar değişimi yeterli mi? 

Türkiye demokrasisi hangi yöne gidecek?

Seçimlere giderken çoğul bir Türkiye anlatısı kurmanın imkanları ve sınırları neler?

Dar bir koridora sıkıştıran ezberlerden kurtularak yeniyi oluşturmak mümkün mü?

Sadece iktidar değişimi yeterli mi?

Prof.Dr. Ali Yaycıoğlu, Murat Sabuncu'ya anlattı.