İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, son dönemde yeniden canlanan 'FETÖ' tartışmalarının ardından servis ettiği haberinde "AK Parti’de ise kripto isimlerin hâlâ partinin karar alma mekanizmalarına tesir ettiği konuşuluyor. Eşi yurt içi ve yurt dışında örgütle bağlantılı olan, 15 Temmuz ihaneti öncesinde kendi adına tescilli araçtan 2 FETÖ’cü çıkan ismin bile partide etkinliğini sürdürdüğü dile getiriliyor" iddiasında bulundu.
Yeni Şafak'ın "Siyasi ayak temizlenmeden FETÖ bitmez" başlıklı haberinde 'mutlak butlan' kararı sonrası CHP'nin başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği 'FETÖ' ve 'dış odak' iddiaları hatırlatıldı.
Haberde, "CHP’de yaşanan son tartışmalar, 15 Temmuz’un ardından yürütülen binlerce operasyona rağmen FETÖ’nün siyasi ayağının hâlâ temizlenemediği gerçeğini yeniden gündeme taşıdı. Ana muhalefet partisinde derinleşen bu süreç, geçmişte CHP ve MHP’yi dizayn eden kaset kumpaslarının ve AK Parti içindeki kripto unsurların tam olarak deşifre edilemediğini bir kez daha ortaya koydu. Bu durum, örgütün devletin kılcal damarlarına sızmak için araç olarak kullandığı siyasetin ayağının bir an önce FETÖ’cülerden temizlenmesi gerektiğini gözler önüne serdi" ifadeleri yer aldı.
Haberde "Örgütün siyasi ihtiraslarını ilk fark eden isim 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal oldu" denilerek, 'FETÖ'nün etkili olduğu belirtilen süreçlerden bahsedildi.
Haberde ayrıca şu ifadeler yer aldı:
"Kökü 50 yıl geriye uzanan yapılanmaya rağmen örgütün siyasi ayağı hâlâ gizemini koruyor. Son 10 yılda gerçekleştirilen 100 bini aşkın operasyonda 400 bine yakın kişi hakkında işlem yapılsa da örgütün siyasi ayağına neredeyse hiç dokunulmadı. Kripto FETÖ’cülerin hâlâ siyasi partilerde etkili olduğu belirtiliyor. CHP’de yapılan güncel tartışmalar ve itirafçı ifadeleri de bu endişeyi derinleştiriyor. AK Parti’de ise kripto isimlerin hâlâ partinin karar alma mekanizmalarına tesir ettiği konuşuluyor. Eşi yurt içi ve yurt dışında örgütle bağlantılı olan, 15 Temmuz ihaneti öncesinde kendi adına tescilli araçtan 2 FETÖ’cü çıkan ismin bile partide etkinliğini sürdürdüğü dile getiriliyor. Tüm bu vahim tablo, örgütün devletin kılcal damarlarına sızmak için araç olarak kullandığı siyasi ayağının bir an önce FETÖ’cülerden temizlenmesi gerektiğini ortaya koyuyor."


