Spor

Victor Nelsson, Ada yolcusu

26 Mayıs 2023 07:34

Transfer için çalışmalarını yürüten Galatasaray'a Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ın Danimarkalı stoper Victor Nelsson için 25 milyon euroluk teklifle geldiği öğrenildi.

Sarı-kırmızılı kulübün geçen yaz 7 milyon euroya kadrosuna kattığı Victor Nelsson, Ada yolcusu. Sezon başında Sevilla’nın kapısından dönen ve şampiyonluk yaşamak için takımda kalması konusunda ikna edilen Danimarkalı stoper, ortaya koyduğu performansla yine devleri peşine taktı.

24 yaşındaki futbolcuyla bir görüşme yapan Tottenham’ın yaz dönemi için anlaşma sağladığı öğrenildi. İngiliz devi, Nelsson’un 25 milyon euroluk çıkış bedelini ödemeye hazır. Galatasaray yönetimi oyuncuyu Şampiyonlar Ligi’ni de düşünerek yine kadroda tutmak istese de, hem Nelsson’un gitmek istemesi hem bu transferden elde edilecek yüksek gelir, sarı-kırmızılıların inadını kırmış durumda.

Galatasaray, Nelsson'un satışından gelmesi beklenen 25 milyon Euro’yu, başta Mauro Icardi ve Milot Rashica’nın bonservisleri için kullanacak.

Ayrıca yapılması düşünülen diğer takviyeler için de kaynak yaratılmış olacak. Avrupa devlerinin takip ettiği diğer yıldızlar Torreira ve Boey için de benzer bir süreç yaşanabilir.