Gündem

Uluslararası Af Örgütü: Türkiye, savaş suçları işledi

18 Ekim 2019 12:19

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye ve bağlı grupların Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyonda “toplu infazlar” ve “sivillere yönelik ölümcül saldırılar” dahil olmak üzere “savaş suçları” işlediğini duyurdu.

Mezopotamya Haber Ajansı'na göre, yapılan yazılı açıklamada, “Türk askeri güçleri ve Türkiye’nin desteklediği silahlı gruplar koalisyonu sivillere yönelik utanç verici bir fütursuzluk örneği gösterdi” denildi. Operasyona dair hazırlanan raporda ilk yardım çalışanları, sağlık çalışanları, yerlerinden edilenler, gazeteciler ve insani faaliyetlerde bulunan görevlilerden oluşan 17 kişinin tanıklığına başvurulduğunu belirten Af Örgütü, “Toplanan bilgiler, yerleşim alanlarına yönelik ayrımsız saldırılara ilişkin ezici kanıtlar sunuyor” dedi.
 
Raporda, Kürt Kızılayı çalışanı bir tanık, 12 Ekim’de Salihiye köyünde yerlerinden edilenlerin sığındığı bir yere düzenlenen bombardımanın ardından yıkıntılar arasında cenazeler çıkardığını anlattı. Söz konusu tanığın “Öldürülen çocukların kız mı erkek mi olduklarını bilemiyordum, çünkü bedenleri kömür gibi kararmıştı” şeklindeki anlatımlarına da raporda yer verildi.