Spor

UEFA acımadı: 3 kulübe FFP cezası

Bu üç kulübün özellikle vadesi geçmiş ve vadesi gelmiş borçların ödenmemesi nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi

21 Aralık 2018 23:14

UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurumu Uzlaşma Dairesi (CFCB), 3 kulübe Finansal Fair Play (FFP) şartlarını yerine getirmemesi nedeniyle ceza verdi.

UEFA'nın web sitesinden yapılan açıklamada, izlemede olan kulüplerden üçünün şartları yerine getirmediğinin tespit edildiği belirtildi.

Bu üç kulübün özellikle vadesi geçmiş ve vadesi gelmiş borçların ödenmemesi nedeniyle cezalandırıldığının altı çizildi.

Buna göre UEFA aşağıdaki üç kulübe şu cezaları verdi:

  • FK Vardar (Makedonya): Bir sonraki UEFA Avrupa kupaları organizasyonlarına 1 yıl katılmama cezası verildi. Bu ceza önümüzdeki 2 yıl için geçerli olacak. Eğer kulüp 31 Ocak 2019 tarihine kadar 30 Eylül 2018'e kadar olan borçlarını ödediğini ispatlayamazsa ceza yürürlüğe girecek. UEFA ayrıca Vardar'a 100 bin euro para cezası verdi.
  • Levski Sofya (Bulgaristan): Bir sonraki UEFA Avrupa kupaları organizasyonlarına 1 yıl katılmama cezası verildi. Bu ceza önümüzdeki 2 yıl için geçerli olacak. Eğer kulüp 28 Şubat 2019 tarihine kadar 30 Eylül 2018'e kadar olan borçlarını ödediğini ispatlayamazsa ceza yürürlüğe girecek. UEFA ayrıca Levski Sofya'ya 100 bin euro para cezası verdi.
  • Sporting Lizbon (Portekiz): Gecikmiş borçlarını belirtilen süreden daha sonra ödediği için 50 bin euro para cezasına çarptırıldı.